Erdoğan: IKBY yanlıştan dönerse Türkiye yanında olur

TBMM Genel Kurulu yeni yasama yılı açılış töreni için toplandı. Toplantıda mecliste ilk olarak Meclis Başkanı İsmail Kahraman konuştu. Kahraman, gazi meclisin yeni yasama yılını tebrik ettikten sonra geçen yıl içinde yaşanan olayları kısaca değerlendirdi. Kahraman'dan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis kürsüsüne geldi. Erdoğan'ın kürsüye çıkmasından sonra İstiklal Marşı okundu. Açılış töreni sırasında AK Parti, CHP ve MHP'liler yerlerini alırken. HDP grubunun Mecliste olmadığı görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: IKBY yanlıştan dönerse Türkiye yanında olur

Sonhaberler | Haber Merkezi 

TBMM Genel Kurulu, 26. Dönem, 3 Yasama Yılının açılış töreni için toplandı. Toplantı Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın konuşmasıyla başladı. Kahraman'dan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclise geldi. Erdoğan, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı tarafından törenle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Tören Birliği kıtasını selamlayan Erdoğan, daha sonra Genel Kurul Salonuna geçti.

Meclis Başkanı Kahraman'ın konuşması sona erdikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis kürsüsüne geldi. İstiklal Marşının okunmasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmaya başladı. 15 Temmuz'un artık Çanakkale ve Malazgirt Zaferi gibi bu halkın ortak zaferi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa değişikliğiyle gelen yenilikleri anlattı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

Yeni Anayas değişikliğiyle yasama, yürütme ve yargı arasındaki ilişkeler netleşmiştir. 

IKBY'DEKİ REFERANDUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ın kuzeyinde tartışmalı bir referandum yaparak tepkilere neden olan IKBY'ye değindi. Erdoğan, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin yaptığı yanlıştan dönmesi halinde Türkiye'nin yine onların yanında olacağını açıkladı. Erdoğan, şöyle konuştu: 

Irak ilk Körfez savaşından bu yana istikrara kavuşamamış bir ülkedir. DEAŞ tehdidinin ilk patlak verdiği yer olan Irak'taki mezhep gerilimi pek çok sorunun ana kaynağıdır. Kuzey Irak yönetiminin yaptığı referandumun herhangi bir karşılığı yoktur. Bu süreçten ne Kürtlere ne Araplar ne Türkmenlere ne de diğer gruplara bir sonuç çıkmayacağı açıktır. Sınırlarımızın hemen başında hem Irak halkı hem de Türkiye başta olmak üzere tehdit oluşturacak bir fitne kuyusunun kazılmasına bir göz yumamayız. Kuzey Irak yönetimi eninde sonunda hüsrana uğramaya mahkumdur. Bu adımı cesaretlendirecek herhangi bir destek beyanının şu ana kadar gelmemiş olmasını önemli buluyorum. IKBY yanlıştan döndükten sonra Türkiye yanında olacaktır. 

MECLİS YENİ YASAMA YILINA HAZIR

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yeni yasama yılı için hazırlıklar tamamlandı. Genel Kurulda milletvekili sıralarına küçük saksılarda çiçekler bırakılırken, salona gelen milletvekilleri uzun süredir görüşmedikleri arkadaşları ile hasret giderdi. Açılış için davet edilen yüksek yargı organı başkanları, kuvvet komutanları ve yabancı misyon temsilcileri de salondaki yerlerini aldı. 27 Temmuz’da kapanan ve 23 Eylül’de olağanüstü toplanan Meclis, bugün yapılan açılış ile yeni yasama dönemine başlıyor.

Yorumlar