Erdoğan Demirören'in hayatını kaybettiği iddia edildi

Kısa süre önce Doğan Medya'ya bağlı gazete ve TV kanallarını satın alarak gündeme gelen Yıldırım Demirören'in babası Erdoğan Demirören'in bu sabah itibariyle hayatını kaybettiğine dair iddialar ortaya atıldı. Demirören'in tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada iddialar yalanlanırken sağlık durumunun ciddiyetini kuruduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Demirören'in hayatını kaybettiği iddia edildi

SonHaberler | Haber Merkezi

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in hayatını kaybettiğine dair bazı haber paltformlarından ve sosyal medyadan iddialar ortaya atıldı. Demirören'in tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada ise iddialar yalanlandı.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Demirören Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in sağlık durumuna ilişkin hastaneden açıklama yapıldı. Açıklamada, "Demirören bir süredir hastanemiz yoğun bakım ünitesinde yatmaktadır. Durumu kritikliğini muhafaza etmektedir" denildi.

DOĞAN MEDYAYI SATIN ALMIŞTI

Uzun süredir tedavi gören Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in babası 79 yaşındaki Erdoğan Demirören, son olarak Doğan Medya Grubunu satın almasıyla gündeme gelmişti.

Bünyesinde Hürriyet, Posta gazeteleri ve Kanal D ile CNN Türk gibi televizyon kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu, Demirören tarafından 1.1 milyar dolara satın alınmıştı. Doğan Medya bünyesindeki gazete, radyo ve TV kanalarının Demirören Grubu'na geçmesinin ardından yönetim kademelerinde değişikliğe gidilmiş bir çok isimle yollar ayrılmıştı.

Demirören, geçtiğimiz salı günü gerçekleştirilen Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. Olağanüstü Genel Kurul toplantısında, 3 yıl süre ile görev yapmak üzere yönetim kurulu başkanlığına seçilmişti.

ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR?

28 Ağustos 1938 tarihinde dünyaya gelen Erdoğan Demirören aslen İnegöllüdür. Türk sanayici ve iş adamı olan Erdoğan Demirören Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibidir. Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye'nin en büyük grupları arasında bulunuyor.

Özel Ata Lisesi'nin de sahibidir. Oğlu Yıldırım Demirören ise Beşiktaş Kulübü'nün eski Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıdır.

Evli olan Erdoğan Demirören üç çocuk babasıdır.

Yorumlar