Erdoğan: Cehenneme kadar yolunuz var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Siirt'te partisinin 6. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Teröristlerin diliyle bizimle konuşanlara 'Cehenneme kadar yolunuz var' diyorum" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Cehenneme kadar yolunuz var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Siirt'te partisinin 6. Olağan İl Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Siirt'in eniştesi olmanın gururunu hep yaşadım. Daima yüreğimde hissettim. Ne zaman birileri önümüze engel çıkarsa Siirt her zaman yanımızda oldu. Sizler AK Parti'nin büyük ve güçlü Türkiye mücadelesine destek verdiniz. İlk oylamada Siirt'te yüzde 85 ile bu kardeşinizi parlamentoya gönderdiniz. Biz Siirt'in Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne çok güçlü bir destek vermesini arzu ediyorduk. İl genelinde 'evet' oyları yüzde 48'de kaldı. O bizi üzdü.

"2019 adeta bir milat olacak"

Önümüzde 2019 seçimleri var. Türkiye, 2019'da siyasi tarihinin en kritik seçimlerinden birine sahne olacak. Önce mart seçimleri, ardından milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimleri ile ülkemizi geleceğe taşıyacak kadroları belirleyecek. 2019 adeta bir milat olacak. Türkiye'nin 2019 sınavından da alnının akı ile çıkmaktan başka şansı yoktur. Türkiye 2023, 2053 ve 2071'e yürüyecektir.

"Çok çalışıp icraatlarımızı herkese anlatacağız"

Çok çalışacağız, yapılanlardan haberleri olmayanlara icraatlarımızı anlatacağız. Biz geldiğimizde üniversite var mıydı Siirt'te? Hayır, biz kurduk. Buradaki kardeşlerimizin başka şehirlere gitmesine yüreğimiz el vermedi.

"2019 seçimlerinde sizden beklentimiz yüksek"

Biz 2019 seçimlerinde Siirt'ten bu şehrin tarihine, kültürüne yaraşır bir tablo bekliyoruz. Durdurak bilmeden çalışarak koşturacak ve milli iradenin hukuk yıldızı yapacağız. Ben bugün salondaki dava arkadaşlarıma Siirt'teki kardeşlerimden bir söz almak istiyorum. Ana kamdemeyi göreyim bakayım. 2019 için kapı kapı dolaşmaya var mıyız? 2019 için Siirt'in hanımları ile buluşmaya var mıyız?

2 yılı bulmaz, zira YÖK'ten karar çıktı ve Siirt Üniversitesi'ne tıp fakültesini de kuruyoruz. Artık tıp konusunu Siirt'te halledeceğiz. Öyleyse daha çok çalışacağız. Birçok genç Siirt'te ne yapılıyor haberi yok. Bu üniversiteyi burada kimler kurdu? Sizler de bilmiyorsunuz. Üniversiteyi biz kurduk.

Biz hizmet ve proje siyaseti güdüyoruz. Birkaç oy daha fazla alacağız diye milletimize zarar verecek politikalara hiçbir zaman tevessül etmedik. Partimizin değil, milletimizin geleceğini düşünerek, hesabi değil, hasbi bir şekilde çalıştık. Tarihten ibret alınsa tekerrür eder mi?

Etkisiz hale getirilen terörist sayılarını açıkladı

Afrin'le ilgili son durum, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 17 oldu. Kuzey Irak'ta ne oldu? Orada da 327 oldu. Yurt içinde 154 oldu. Nereye girerseniz girin, biz de orada olacağız.

Biz her zaman toplantılarımızı yapıyoruz. İhtiyaç olduğu anda önce ben yola çıkacağım, arkamdan siz geleceksiniz.

Bu milletin tek bir kuruşunun dahi terör örgütlerine gitmesine izin veremeyiz. Milletin emanetini namusumuz bilip canımız pahasına korumanın mücadelesini veriyoruz.

Kıyak emeklilik tepkisi

Bir dönem kıyak emeklilikle 34-35 yaşında insanlar emekli edildi. İnsanın en verimli yaşları olan 40'lı yaşlara bile varmadan yüz binlerce vatandaş emekliye sevk edildi.

Bunun bedelinin ne olduğunu biliyor musunuz? Biz 35 yaşındaki insanları emekli ettik. Günü kurtarmak için çektikleri bu kıyağın faturasını kim ödedi? Devleti ile milleti ile biz ödedik. Bu beceriksiz genel müdürün basiretsizliği nedeniyle soyup soğana çevrilen SSK'yı biz ayağa kaldırdık. Bu zat rahmetli Savaş Ay'ın programında pişkince sırıtıyordu. Utanması gereken yerde gülümsüyordu.

"Küçük hesaplar peşinde koşmayacak, istikbalimizi tehlikeye sürüklemeyeceğiz"

Ana muhalefetin bizi çekmek istediği popülizm tuzağına düşmedik. Bundan sonra da küçük hesaplar peşinde koşmayacak, istikbalimizi tehlikeye sürüklemeyeceğiz. 2023 hedeflerimize ulaşabilmemiz için bugüne göre ülkemizi 2 kat daha büyütmemiz gerekiyor. Nasıl ülke sathında ana muhalefeti dikkate almadan çalıştıysak Doğu ve Günedoğu Anadolu'da da meydanı terör örgütüne bırakmadan hedeflere yürüdük. Bir dönem eli kanlı katillerin musallat olduğu ilçelerimizde artık emniyet ve huzur hakim.

"Türkiye'nin kırmızı çizgilerine saygı gösteren herkese Meclis'in kapısı açık"

Şehirlerimiz bugün kültür, turizm ve eğitim alanındaki başarıları ile anılıyor. Siirt'te olduğu gibi bir dönem bölücü örgütün kasasına akan gelirler şimdi vatandaşlarımıza hizmet, eser olarak geri dönüyor. Diyarbakır'dan Mardin'e, Siirt'ten Batman'a kadar tüm illerimiz belediyecilik alanında kendilerine yakışan hizmetlerle tanışıyor. Helikopterle indim, yolda buranın güzelliğini gördüm. Demek ki, emanet ehline verilirse her şey değişiyor. Bu huzur, güven ve emniyet ikliminin bozulmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin kırmızı çizgilerine saygı gösteren herkese Meclis'in kapısı sonuna kadar açıktır. Milletin verdiği yetkiyi bir avuç teröriste asla peşkeş çekemez.

Her kim milletvekilliği yerine terör seviciliği yapıyorsa karşısında bizatihi milletin kendisini bulur. Terörle arasına mesafe koymayanın yeri, kimse kusura bakmasın, parlamento değildir.

"Belediye'nin imkanlarını sokak çetelerine verdiler"

Belediyenin imkanlarını sokak çetelerine verenlerin yeri de başkanlık koltuğu değildir. Bu ülkenin imkanları ile devlet ve millet düşmanlarının serpilmesine asla göz yumamayız. Biz meseleye bu şekilde yaklaşıyoruz. Vatandaşlarımız arasında ayrım yapmadan, etnik, siyasi kimliğine bakmadan 81 milyonun tamamına hizmet götürmeye çalışıyoruz.

Benim için Türk, Arap, Kürt, Zaza benim kardeşimdir. 81 milyon benim kardeşimdir. Bizi Allah yaratmadı mı?

Türk, Arap, Kürt, Zaza, Laz, 81 milyon benim kardeşimdir. Bizi Allah yarattı. Yaradılanı yaradan da ötürü sevmeye mecbur değil miyiz? Öyleyse, bu ayrım niye?

Siirt'e yapılan yatırımlar

Siirt'te 2002'ye kadar sadece 7 kilometre bölünmüş yol yapılmış. Biz 15 yılda buna 118 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. 6 yeni köprü yaptık. 9 ulaştırma projemizin yapımı devam ediyor.

Kendi topraklarında mantar tabancası patlasa tüm özgürlükleri ayaklar altına alanlar söz konusu Türkiye olunca bize akıl vermeye çalışıyorlar.

"Siirt Havalimanı'nın pisti uzatılacak"

Mevcut havalimanı dışında 2. bir havalimanı değil, havaya girmeyin. Mevcut havalimanının pistinin uzatılarak iyileştirilip hava trafiğine açılmasına karar verdik. Bittiği andan itibaren iniş, kalkışlarımız oradan olacak. Bu yaz mevsiminde seferber başlayacak.

Bay Kemal çiftçilere destek verilmedi diyor. Ah ah yalan makinesi ah.

Bana akıl vermeye kalkıyor. O aklı kendine sakla. Madem ki karşısın, o zaman bizim yanımzda olacaksın. Batı ülkeleri Türkiye'nin operasyonlarını engellemek için 40 takla atıyorlar. O tünelleri izlediniz değil mi? İçinden kamyonlar bile geçebiliyor. Bunun çimentosu kimden? Kurtalan, Nihat Bey'in çimento fabrikasından değil. Lafarge'ın çimento tesisi var, oradan alıyorlar. Tünellere döküyorlar.

Batı'ya terör tepkisi

Doğu Guta'da yavruları bugün yine şehit ettiler. Suriye'deki rejimi hala savunanlar var. Bununla da kalmıyoruz. Acımasız bir şekilde, biz bu iki yüzlülüğe isyan ediyoruz. Ey batı, Doğu Guta'da şehit edilen bu insanlara ne zaman dönüp bakacaksınız da biz size bunlar adil davranıyor diyeceğiz. Yazıklar olsun diyoruz. Sizi demokrasi, insan hakları, diplomasi anlayışınıza da yazıklar olsun. Artık bu ülkelerin hiçbirinin terör eylemlerinden şikayet etmeye hakkı kalmamıştır.

Karşımıza gelip teröristlerin ağzıyla konuşanlara 'Cehenneme kadar yolunuz var' diyorum."

Yorumlar

ferit çok güzel bir ifade teröistler ağzı ile konuşan batının cehenneme kadar yolu var