Erdoğan: Bu ayıbı el birliğiyle sileceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Erdoğan açıklamasında, "İnşallah bu ayıbı el birliğiyle ülkemizden tamamen sileceğiz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Bu ayıbı el birliğiyle sileceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kadına yönelik şiddetin insanlığa karşı işlenen en büyük suçlardan biri olduğunu kaydeden Erdoğan, kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin süreceğini vurguladı.

 Erdoğan yaptığı açıklamada, "Kadına yönelik şiddet, insanlığa karşı işlenen en büyük suçlardan biridir. Kadına yönelik şiddete, istismara, tacize ve ayrımcılığa karşı mücadeleye devam edecek, inşallah bu ayıbı el birliğiyle ülkemizden tamamen sileceğiz" ifadelerini kullandı.

KADINA ŞİDDETE KARŞI 75 MADDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" programı, düzenlenecek.

Bakanlar, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, sanat ve spor camiasından birçok ismin yer alacağı programda, 75 maddelik Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’nın tanıtımı yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, program kapsamında Adalet, İçişleri, Milli Eğitim, Sağlık Bakanlıkları ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında imzaladıkları protokolün detaylarını açıklayacak.

Yorumlar