Erdoğan: Bize dava adamı olarak görev yapacak kadrolar lazım

Erdoğan, Ankara'da il başkanları toplantısında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Bize dava adamı olarak görev yapacak kadrolar lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşması:

Dün vefat eden AK Parti Giresun İL Başkanımız Hasan Ali Tütüncü kardeşimizin ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

2019 SEÇİMLERİ

Bize dava adamı, milletin adamı olarak görev yapacak AK Parti kadroları lazım.

Mart 2019 ve Kasım 2019 bizim için önemli seçimler. Bunun için her aşamada çok titiz davranmalı, en küçük bir lekeye, en küçük bir zayıflığa izin vermemeliyiz. Ülkemize yönelik saldırıların dozu artıyor. 

ANA MUHALEFETİN KULLANDIĞI DİLE TEPKİ

Türkiye'nin en büyük şanssızlığı çapsız bir ana muhalefet partisine sahip olmasıdır. Ana muhalefet partisi, Türkiye'nin kaybetmesi pahasına yönetimi ele geçirme anlayışıyla hareket ediyor. Dil, normal bir muhalefet dili değil, adeta bir terör örgütü dili. Şu anda Almanya'daki iktidar-muhalefet mücadelesindeki ortak payda ne? Türkiye'ye saldırmak, Erdoğan'a saldırmak. Burada da ana muhalefet partisine bakıyorsunuz, terör örgütüyle aynı.

'UYMAYAN KİM VARSA KENARA KOYMAMIZ LAZIM'

Daha çok çalışarak en iyi kadroları göreve getirerek daha çok proje üretme çabası içinde olmalıyız. Bu yürüyüşe ayağını uyduramayan kim varsa başta bakanlarımız olmak üzere kenara koymamız lazım. Bu yürüyüşe engel mi oluyor? Kenara koyacağız. Millete hizmette laubalilik mi yapıyor? Kenara koyacağız. Millete hizmette her türlü yolsuzluğa bulaşan mı var? Kenara koyacağız. Buralarda dikkatli olmaya mecburuz.

Arakan bizim için meçhul bir yer değildir. Arakan'daki sıkıntının karmaşık sebepleri bulunan farklı hesaplarla sürekli kaşınan sebeplerden kaynaklandığını biliyoruz. Sosyal medyadaki her görüntü gerçek değildir. Bu görüntülerin merkezi farklı yer. Bir anda ortaya çıkan ve arkası karanlık silahlı örgütlerden yerel devlet güçlerinin insanlıkla bağdaşmayan davranışlarına kadar pekçok sorun birlikte yaşanıyor.

'EŞİM, OĞLUM VE BİR HEYET BU GECE BENGALDEŞ'E GİDİYOR'

Geçtiğimiz Ramazan ayında bölgede resmen yardım faaliyeti yürütebilen tek kuruluş TİKA olmuştur. TİKA'nın bölgedeki yardım faaliyetlerini sürdürmesini temin ettim. Nitekim dün Başkan'la bir görüşme yaptım. Kapıları açtılar ve TİKA kamplara 1 ton yardım götürüyor. Eşim, oğlum, Fatma Betül Sayan kardeşimiz, Ravza Hanım bir heyet olarak gazeteciler hep birlikte bu gece inşallah Bengaldeş'te olacaklar ve yardımı dağıtacaklar. İkinci etapta 10 bin top gıda, ihtiyaç, giyisi vs. yardımlar dağıtılacak.

'AYIN 17'SİNDE ORADAYIZ'

Bütün bunlarla birlikte önümüzde BM Genel Kurulu var. Ayın 17'sinde oradayız. 19'unda orada yapacağımız görüşmelerde, konuşmada önemli bir gündem maddemiz olacak. Arakan meselesini Kazakistan'da yapılacak İslam İşbirliği Teşkilatı'nda da dile getireceğiz. Myanmar yönetimini bu meselenin insani bir zeminde çözümü konusunda teşvik etmeyi sürdüreceğiz.

ALMANYA'NIN KIZDIĞI ÇAĞRIYI YİNELEDİ

Yatıyorlar kalkıyorlar Türkiye. Yatıyorlar kalkıyorlar Erdoğan. Erdoğan size ne yaptı?

Almanya'daki gurbetçilere sesleniyorum. Türkiye düşmanlarına oy vermeyin.

'MERTÇE SÖYLEYİN'

Neymiş? Türkiye'nin AB üyeliğine karşılarmış... Falan filan.. Şimdi AB'den sesler gelmeye başladı. Belirleyici Almanya değildir. Bu bir birlik kararıdır. Kendilerine şunu söylüyorum. Türkiye'nin AB ile mevcut ilişkisine tahammül edemiyorsanız çıkın bunu mertçe söyleyin ve gereğini yapın.

Yorumlar