Erdoğan, Bahreyn'de tekrarladı: Hedef Menbiç, Rakka!

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, El Bab'dan sonra hedeflerinin Rakka ile Menbiç olacağını belirerek, buralarda 'terörden arındırılmış bir bölge' kurmak istediklerini söyledi. Uluslararası Barış Enstitüsü'nde konuşan Erdoğan, Suriyeli mülteciler için Körfez ülkelerine de çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Bahreyn'de tekrarladı: Hedef Menbiç, Rakka!

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli temaslarda bulunmak üzere gittiği Bahreyn'de yaptığı konuşmada Fırat Kalkanı Harekatı'nın nihai hedefi konusunda bir kez daha açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Bab'dan sonra hedeflerinin Rakka ile Menbiç olacağını belirerek, buralarda 'terörden arındırılmış bir bölge' kurmak istediklerini söyledi. 

Erdoğan, DEAŞ'ın terörist bir örgüt olduğunu ifade ederek, batıda bazılarının DEAŞ ile İslam'ı yan yana getirmeye çalıştıklarını, İslam'ın bunları kabul etmediğini söyledi. Suriye'nin ve bölgenin geleceğinde terör örgütlerine ve eli kanlı katillere yer olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki insani krizin çözülmesi gereken adımları her platformda dile getirdiklerini söyledi. Erdoğan, bu adımların başında 'Güvenli bölge'lerin geldiğini kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: DEAŞ, bir terör örgütüdür, çünkü bizim dinimiz bir barış dinidir. Ne yazık ki DEAŞ, sürekli olarak terör estirmiştir, savunmasız insanları acımasız bir şekilde öldürmüştür. Bu insanlar, hiçbir zaman Müslüman olamaz. Biz, şu anda DEAŞ tarafından devamlı tehditteyiz. DEAŞ, Müslümanların yüz karasıdır ve tüm dünyada Müslümanlar bunlardan dolayı karalanmaktadır. Biz, bunu hak etmedik.

Kardeşlerim, Suriye'de herkes 600 bin falan diyor ama ben gerçek  rakamı söylüyorum. Şu an Suriye'de katil Esed 1 milyondan fazla insanı katletmiştir. Hala da katletmeye devam ediyor. Şu anda 2 milyon 800 mülteci bizde. 

Bizim attığımız adım bir hedefe kilitlenmiştir. Ondan sonra doğuya yönelerek Münbiç ve Rakka'da eğer koalisyon güçleri ile müşterek adımı atarsak, bu müşterek adımla birlikte de oradaki belirli bir hedef- ki o da terörden arındırılmış bir güvenli bölge hedefidir- terörden arındırılmış bu güvenli bölgeye, özellikle ağırlıklı olarak Arap kardeşlerimiz, Türkmenler yerleşme imkanını bulacaktır.

Tüm İslam aleminin, hatta insanlığın geleceği için birlik olma, birlikte hareket etme zamanı çoktan gelmiştir. Komşuları zillet içinde yaşarken, aynı dili konuştuğu, aynı kıbleye yöneldiği kardeşleri zulüm görürken, hiçbir ülke, hiçbir toplum sadece kendi konforunu, sadece kendi geleceğini düşünemez.

Daha önce eski Başkan Obam'ya şimdi de Sayın Trump'a söyledim. Gelin burada güvenli bir bölge kuralım. Burada biz hemen konutlar inşa etmeye başlayalım. Onları orada sosyal alanları da olan bir yerleşim yerleri inşa edelim. Çok güzel dediler, biz de gerekeni yapalım dediler. Ama günden bu güne hala bir ses yok. 

İşte burada söylüyorum. Körfez'e de burada önemli işler düşüyor. Biz burada bir el atalım.

Yorumlar