Erdoğan, Aliya'nın vasiyetini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ölümünden önce hastanede ziyaret ettiği eski Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in kendisine, "Bosnamı koru, Bosnama sahip çık. Buralar hep Evlad-ı Fatihan’dır, o size emanettir" şeklinde vasiyeti olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Aliya'nın vasiyetini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ölümünden önce hastanede ziyaret ettiği eski Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in kendisine "Bosna'mı koru, Bosna'ma sahip çık. Buralar hep Evlad-ı Fatihan’dır, o size emanettir" şeklinde vasiyeti olduğunu açıkladı.

Bosna Hersek’in 25. kuruluş yıl dönümü sebebiyle düzenlenen "Saraybosna ile 25 yıl" programı kapsamında Ankara Congresium'da "Doğu Batı Arasında Aliya Sempozyumu" düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sempozyuma görüntülü bir mesaj gönderdi.

Erdoğan mesajında İzzetbegoviç’i ölümünden önce hastanede ziyaret ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Kendisi buradaki sohbetimizde ellerimden tutarak 'Dualarımız sizinle' dedi arkasından da şu vasiyette bulundu: 'Bosna'mı koru, Bosna'ma sahip çık. Buralar hep Evlad-ı Fatihan’dır, o size emanettir' dedi.

Erdoğan, bu vasiyeti yerine getirmek için tüm Balkanlar ve Bosna Hersek'e destek olmaya devam ettiğini söyledi.

Bosna halkının İzzetbegoviç’e haklarını helal ettiğini kaydeden Erdoğan, “O kara günlerde kardeşlerimize çok daha fazla destek olamadığımız, katliamların önüne geçemediğimiz Bosna'nın tüm mağdurlarından, mazlumlarından haklarını bize de helal etmelerini istiyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar

cevat bosnadaki türk üsssü genişletilsin