Erdoğan: ABD'nin çekilme süreci başladı

Sırbistan ziyareti öncesinde havalimanında basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "ABD Başkanı Trump ile akşamki görüşmemizden sonra bölgede Sayın Başkanın ifade ettiği gibi bu çekilme olayı başlamış vaziyette" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: ABD'nin çekilme süreci başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan ziyareti öncesi basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Sayın başkan Trump konu ile ilgili talimatı vermişti, çekilmeyi emretmişti.

"ÇEKİLME BAŞLAMIŞ VAZİYETTE"

ABD Başkanı Trump ile akşamki görüşmemizden sonra bölgede Sayın Başkanın ifade ettiği gibi bu çekilme olayı başlamış vaziyette.

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"

Bir gece ansızı gelebiliriz demiştik, kararlılığımız devam ediyor.

TRUMP İLE GÖRÜŞME ÖNÜMÜZDEKİ AY

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir muhabirin sorusu üzerine ABD Başkanı Donald Trump ile önümüzdeki ayın ilk yarısında görüşmeyi planladıklarını belirtti.

"F-35'İ KARARA BAĞLADIK"

ABD ziyaretinde iki ülke arasında S-400'ler nedeniyle problem haline gelen F-35 projesinin de ele alınacağını belirten Erdoğan, "Bu uzayan bir süreç oldu. Temennim, (Trump ile) görüşmemizde bunu bir karara bağlamak." diye konuştu.

CEZAEVLERİNDEKİ DEAŞ'LILAR

Cezaevlerindeki terör örgütü DEAŞ mensuplarıyla ilgili de çalışmaların yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Ne gibi bir adım atalım ki cezaevlerindeki DEAŞ'lıları buralardan süratle derdest edelim, bu konuda çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar