Erdoğan, ABD büyükelçisini reddetti, kapıyı gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ABD arasında krize neden olan vize kararıyla ilgili yeni değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "O kararı büyükelçi aldıysa orada bir dakika durmamalı" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükelçinin veda ziyaretlerini kabul etmediklerini, hiçbir hükümet üyesinin de veda ziyaretini kabul etmediğini belirterek, onu artık ABD temsilcisi olarak görmediklerini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, ABD büyükelçisini reddetti, kapıyı gösterdi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Sırbistan'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile ABD arasındaki vize krizine bir kez daha değindi. Erdoğan, krizi başlatanın ABD olduğunu, sorumluluğun da onlara ait olduğunu söyledi. Erdoğan, ABD Büyükelçisinin yaptığı son açıklamaya atıfta bulunarak, "Eğer vize kararını büyükelçi kendi başına aldıysa orada bir dakika bile durmamalı" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi: 

Öncelikle şunu söyleyeyim, bu sorunu biz başlatmadık. Bu sorunun faili Amerika Birleşik Devletleri'nin ta kendisidir ve üst düzey yöneticilerin, özellikle Dışişleri Bakanımızla herhangi bir görüşme yapmaması yadırgadığım bir konudur. Ankara'daki bir büyükelçinin kalkıp da böyle bir karar alması, daha sonra da 'Ben bunu devletim adına aldım' gibi bir ifadeyi kullanması düşündürücüdür.

Bu ajanlar Amerikan Başkonsolosluğuna nasıl sızdı? Eğer bu ajanlar Amerikan Başkonsolosluğuna sızmadıysa, o zaman bunları buraya kim soktu?

Bunların üzerinde durulması lazım. Hiçbir devlet kendisini içeriden tehdit edecek bu tür ajanlara müsaade etmez.

"ONU ABD'NİN TEMSİLCİSİ OLARAK KABUL ETMİYORUZ"

 Veda ziyaretlerinde bulunuyor büyükelçi ve şu anda da bu büyükelçinin, gerek bakanlarımız gerek parlamento başkanımız ve gerekse şahsım, veda ziyaretini de kabul etmedik, kabul etmiyoruz.

Çünkü onu Amerika Birleşik Devletlerinin Türkiye'deki bir temsilcisi olarak da görmüyoruz bunu da çok açıkça söyleyeyim.

Yorumlar