Erdoğan 'talimat verdim' dedi, namlular Suriye'ye döndü

Partisinin Kızılcahamam kampında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Fırat'ın doğusuna yapılması planlanan harekat ile ilgili "Artık söz bitti. Hazırlıklarımızı yaptık, gereken talimatları verdik." demişti. Erdoğan'ın açıklamasının ardından sınırdan gelen fotoğraflarda namluların Suriye'ye çevrildiği görülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan 'talimat verdim' dedi, namlular Suriye'ye döndü

Türkiye uzun zamandır Fırat'ın doğusunda bulunan terör örgütlerini bölgeden çıkartmak için operasyon hazırlığı yapıyor. Suriye sınırına asker, zırhlı araç, tank ve çok sayıda askeri araç yığan Türkiye hazırlıklarını sürdürüyor. Öte yandan bugün partisinin Kızılcahamam kapmpında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Artık söz bitti. Hazırlıklarımızı yaptık, gereken talimatları verdik." ifadelerini kullandı. Bu açıklamanın ardından sınırda kaydedilen görüntülerde obüs namlularının Suriye'nin kuzeyine çevrildiği görüldü. 

ELLER TETİKTE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fırat'ın doğusuna operasyon sinyali vermesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, Suriye'nin doğusuna olası operasyon için tüm hazırlıklarını sürdürüyor. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan ve terör örgütü PYD/PKK kontrolündeki Aynel Arap'a (Kobani) fırtına obüslerinin namluları çevrildi. Bir yandan da askerler tarafından mevzi kazma çalışmaları sürüyor. Mehmetçik, elleri tetikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan operasyon için gelecek haberi bekliyor.

ERDOĞAN: TALİMATI VERDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Fırat'ın doğusuna yapılacak harekata ilişkin, "Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık. gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma ihtimali belki bugün belki yarın denecek kadar yakın" dedi.

Yorumlar