Erdenay, Rio'da kadın millilere güveniyor

- Türkiye Basketbol Federasyon (TBF) Başkanı Harun Erdenay: - "A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda yarı finale kalacağına inanıyorum"

Google Haberlere Abone ol
Erdenay, Rio'da kadın millilere güveniyor


İSTANBUL (AA) - Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda yarı finale kalacağına inandığını söyledi.

Harun Erdenay, TBF'nin internet sitesinde yer alan açıklamasında, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda takım sporlarında yer alan tek ekip olma özelliğine sahip olduklarını belirterek, "Kadın milliler son yıllarda büyük başarılara imza attılar. A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda yarı finale kalacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nın ardından ikinci kez bu heyecanı yaşayacaklarını vurgulayan Erdenay, şunları kaydetti:

"Benim kariyerim açısından bir ilk olacak. TBF Başkanı olarak, Rio Olimpiyat Oyunları heyecanı yaşayacağım için mutluyum. Olimpiyatlar herkesin bildiği gibi Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'ndan çok farklı bir organizasyon. Profesyonel sporcu gibi sahaya çıktıkları andan itibaren neler yapmaları gerekiyorsa onları yapacaklar ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler. Türk bayrağı için, halkımızı sevindirmek için ellerinden gelenin en iyisini ortaya koyacaklar. Kadın milli takımımızın yanı sıra ülkemizi bu önemli organizasyonda temsil edecek tüm sporculara madalya yolunda başarılar dilerim."


Yorumlar