Erbil'de İKDP karargahı önündeki patlamalar

- İKDP Genel Sekreteri Azizi: "Bölgedeki sorun ve istikrarsızlığın nedenleri arasında yer alan ve kendi geleceğinden endişeli olan İran İslam Cumhuriyeti 5 İKDP'liyi hedef aldı"

Google Haberlere Abone ol
Erbil'de İKDP karargahı önündeki patlamalar

ERBİL (AA) - İran Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) Genel Sekreteri Halid Azizi, dün akşam Erbil'in Koye (Koysancak) ilçesindeki karargahları önünde meydana gelen patlamaların arkasında İran'ın olduğunu iddia etti ve teröre terörle yanıt vermeyeceklerini söyledi.

Erbil'de İKDP karargahı önünde art arda meydana gelen iki patlamada hayatını kaybeden 5 İKDP'linin, yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen cenaze törenine katılan Azizi, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hareketimizin liderlerinden Dr. Abdurrahman Kasımlo'nun doğum gününü ve yılın en uzun gecesini kutlamak için partili arkadaşlarla bir araya gelmiştik. Ancak bölgedeki sorun ve istikrarsızlığın nedenleri arasında yer alan ve kendi geleceğinden endişeli olan İran İslam Cumhuriyeti 5 İKDP'liyi hedef aldı. Hayatını kaybeden yoldaşlarımız, şehitler kervanına katıldı." dedi.

İKDP'nin uzun süre önce başlattığı mücadelesinden vazgeçmeyeceğini ve ileriye doğru gitme konusunda kararlı olduğunu söyleyen Azizi, "İran'ın terör saldırıları ve kaos yaratan planları er ya da geç halkımız tarafından bertaraf edilecektir." diye konuştu.

Azizi ayrıca, İran'ın daha önce de İKDP liderleri ve üst düzey yetkililerine karşı terör saldırılarında bulunduğunu hatırlatarak, "O dönem bile asla teröre başvurarak intikam almadık. Bir kez daha teröre terörle yanıt vermeyeceğiz. Terör sadece İran ve DEAŞ'ın anlayacağı iştir. Kürtler olarak barışçıl ve medeni siyasetimize devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İKDP'nin karargahı önündeki kontrol noktasında dün gece meydana gelen iki patlamada 5 İKDP'li ve Koye emniyetinden bir asayiş görevlisi hayatını kaybetmişti.

İran'da yasaklı olduğu için Irak'ın kuzeyinde siyasi faaliyetlerini yürüten İKDP'nin, yöneticileri ve aileleri de Koye'deki karargahta ikamet ediyor.


Yorumlar