Er meydanının yarım asırdır değişmeyen başcazgırı

- Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 54 yıldır başcazgırlığını yapan ve "çayırın efsanesi" olarak adlandırılan Şükrü Kayabaş, ilerleyen yaşına rağmen hafızasında sakladığı yaklaşık 200 maniyi cazgır olduğu ilk günkü heyecanla seslendiriyor - Kayabaş: - "Cumhuriyet tarihinde en uzun yıl cazgırlık yapan kişiyim. Yaşım 74 oldu ama halen er meydanlarından uzak kalamıyorum. Ancak yaşım nedeniyle 2 yıl içerisinde jubilemi yaparak görevimi çıraklarıma bırakmak istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
Er meydanının yarım asırdır değişmeyen başcazgırı

EDİRNE (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 54 yıldır başcazgırlığını yapan ve "çayırın efsanesi" olarak adlandırılan Şükrü Kayabaş, ilerleyen yaşına rağmen hafızasında sakladığı yaklaşık 200 maniyi cazgır olduğu ilk günkü heyecanla seslendiriyor.

1963 yılında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine genç cazgır olarak giren Kayabaş, bu yıl 54. kez er meydanına çıktı.

Yarım asırdan fazla cazgırlık yapan Kayabaş, son 4 yıldır planladığı jubilesini bir türlü yapmadı.

Cazgırlık görevini ilk günkü heyecanıyla yerine getiren Kayabaş, er meydanının yarım asırdan fazla sesi olmaya devam ediyor.

- "Er meydanının efsane ismi olmak kolay değil"

Kayabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, er meydanında cazgırlık yapmanın zor ancak bir o kadarda keyifli olduğunu söyledi.

Görevini 53 yıldır layıkıyla yaptığını belirten Kayabaş, kendisinin er meydanının efsane isimlerinden olduğunu belirtti.

Cazgırlık görevini severek 53 yıldır yaptığını ifade eden Kayabaş, yıllardır başcazgırlık yapmanın kolay bir şey olmadığını vurguladı.

Hafızasında yaklaşık 200 maninin bulunduğuna işaret eden Kayabaş, şunları kaydetti:

"Ben 1963 yılında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine genç cazgır olarak girdim. Sene 2017. Bu yıl 54. kez Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine çıkacağım. Türkiye'de çok çıraklar yetiştirdim. Son dört yıldır er meydanına veda etmek istiyorum ama bir türlü bunu başaramıyorum. Ben çünkü mesleğimi çok seviyorum. Cumhuriyet tarihinde en uzun yıl cazgırlık yapan biriyim. Yaşım 74 oldu ama halen er meydanlarından uzak kalamıyorum. Ancak yaşım nedeniyle 2 yıl içerisinde jubilemi yaparak görevimi çıraklarıma bırakmak istiyorum."

Cazgırın pehlivanları çok iyi tanıması gerektiğini dile getiren Kayabaş, iyi bir cazgırın zeki ve gür sesli olması gerektiğini anlattı.

Kendisinin de genç yaşta güreşler yaptığını anımsatan Kayabaş, bu nedenle başarılı bir cazgır olduğuna dikkati çekti.

Kayabaş, er meydanında birçok güzel anısının da bulunduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar