Epsilon kimin, sahibi kimdir?

Epsilon kimin, sahibi kimdir soruları son günlerde yayınevinin aldığı skandal karardan sonra gündeme geldi. Yayınevi, eşçincel bir çizgi romanı yayınlamaya hazırlandığı için tepki çekiyor. Peki, bu yayınevi kimindir, sahibi kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Epsilon kimin, sahibi kimdir?

Yayınlama kararı aldığı eşçinsel çizgi roman nedeniyle tepkilerin odağında olan Epsilon Yayınevi'nin künyesi merak konusu oldu. Epsilon kimin, sahibi kimdir? Kim tarafından ne zaman ve nerede kuruldu? Türkiye'nin geleneklerine, örf ve adetlerine aykırı yayınları neden satma kararı aldı. Özellikle de mübarek Ramazan ayı ve koronavirüs salgının yaşandığı bu günlerde bu şekilde bir kararı neden aldığı sorgulanıyor. İşte Epsilon yayınevi hakkında merak edilenlerden bazıları:

EPSİLON SAHİBİ KİM?

Epsilon Yayınevi hakkında kendi tanıtım sayfasında yer alan bilgilere göre, yayınevi 1988 yılında Epsilon Yayınevi Tic. ve San. A. Ş. unvanıyla Ömer Yenici tarafından kuruldu. Mekezi Kagıthane Gürsel Mahallesi'nde bulunan Epsilon Yayınevi'nin Taksim'de ise ofisi bulunuyor. Epsilon Yayınevi sahibi Ömer Yenici'dir. Yayınevinin yönetmeni ise Meltem Erkmen'dir. Epsilon ISBN-Numarası ise şöyle: 975-331

ÖMER YENİCİ KİMDİR?

60 yaşında olan Ömer Yenici'nin, Epsilon'un temellerini 1978 yılında liseyi bitirdikten sonra başladığı seyyar kitap satışıyla attığı belirtiliyor. Daha sonra bir ansiklopedi satışı yapan bir yayınevinde çalışmaya başlamış.

Yayınevinde çalışırken bond çantasıyla kapı kapı dolaşıp kitap satmaya başlamış. Kitap satışı yaparken İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik bölümünü kazandı. Bu bölümden mezun olduktan sonra bölümle alakalı herhangi bir iş yapmadı.

Üniversite yıllarında da aynı işi yapmaya devam eden Yenici 1988 yılında Epsilon'u kurdu. 1993 yılında ise kitap basımına başladı.

Evli ve iki çocuk babası olan Ömer Yenici, Fransa'da açtığı yayınevini de çocuklarının üzerine yaptı.

Epsilon sahibi kimdir?
Epsilon'un sahibi iş adamı Ömer Yenici. 

 

ÇOCUK VE GENÇLERE YÖNELİK YAYINLAR YAPIYOR

Yayın hayatına ise 1993 yılında çocuk kitaplarıyla başladı. Sonrasında yayımladığı iş dünyasına yönelik kitaplar ile bu alanda büyük bir boşluğu doldurduğunu savunan Epsilon Yayınevi, kişisel gelişim, anne & çocuk sağlığı, çocuk eğitimi, Türk ve Dünya edebiyatı, antropoloji kitaplarından oluşan kitaplarla raflarda yer alıyor.

Çocuklara yönelik masal, öykü ve boyama kitaplarının yanı sıra, ilk gençlik yıllarına dair sıkıntıları, üzüntüleri, heyecanları ve maceraları anlatan gençlik kitaplarına da yer veriyor. Hayatın İçinden Dizisi ise tanıdık isimlerin birbirinden farklı yaşam öykülerinin anlatıldığı kitaplardan oluşuyor. Ayrıca “hayatın içinden” insanların sıra dışı hikayelerini de bu dizi içerisinde yayımlıyor.

Yorumlar