"Epilepsiye Objektif Ol" yarışmasında ödüller sahibini buldu

İSTANBUL (AA) - Sanofi ve Türk Epilepsi ile Savaş Derneği tarafından düzenlenen "Epilepsiye Objektif Ol" fotoğraf yarışmasının kazananları ödüllendirildi....

Google Haberlere Abone ol
"Epilepsiye Objektif Ol" yarışmasında ödüller sahibini buldu

İSTANBUL (AA) - Sanofi ve Türk Epilepsi ile Savaş Derneği tarafından düzenlenen "Epilepsiye Objektif Ol" fotoğraf yarışmasının kazananları ödüllendirildi.

Sanofi açıklamasına göre, çeşitlendirilmiş ilaç, aşı ve yenilikçi tedavi çözümleri sunarak hastaların ihtiyaçlarına odaklanan Sanofi, farkındalık projeleriyle de hastalıklara karşı bilinçlendirme çalışmaları yürütüyor.

Halk arasında "sara hastalığı" olarak da bilinen epilepsi, beyin damar hastalıklarından sonra toplumda en sık görülen nörolojik hastalık olarak sınıflandırılıyor. Sanofi, buradan hareketle epilepsi hastalığıyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi yürütüyor. Epilepsi hastalarının toplumdan dışlanma riskini gündeme getirmek ve bu hastaların sosyal yaşama katılımlarını desteklemek amacıyla iki yıl önce Sanofi ve Türk Epilepsi ile Savaş Derneği ortaklığında "Epilepsiye Objektif Ol" fotoğraf yarışması başlatıldı.

Epilepsi hastası olsun ya da olmasın 6 yaşından büyük herkesin katılabildiği fotoğraf yarışmasında 6-16 ve 17 yaş üstü olmak üzere 2 farklı yaş kategorisinde ödüller verildi. Her kategorinin birincisine 2 bin 500 TL, ikincisine 2 bin TL, üçüncüsüne bin 500 TL, dördüncüye ve beşinciye ise mansiyon ödülü olarak bin TL ödül takdim edildi.

6-16 yaş kategorisinde Arda Taş birinci, Tuğba Öztürk ikinci ve Sena Temet üçüncü oldu. 17 yaş üstü kategorisinde ise Caner Baser birinci, Kemal Özkılıç ikinci ve Alaattin Kanlıoğlu üçüncü oldu.


-"Epilepsinin sosyal yaşamda yarattığı etkileri en aza indireceğiz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Sanofi Türkiye Uzman ve Birinci Basamak Tedavi İş Birimi Direktörü Hülya Yalın, Türkiye'nin ikinci büyük ilaç şirketi olarak Türkiye sağlık sektöründe merkezi sinir sistemi, diyabet, onkoloji ve kalp-damar hastalıkları başta olmak üzere 16 tedavi alanında çözümler sunduklarını belirtti. Yalın, şunları kaydetti:

"Faaliyet gösterdiğimiz alanlarda bugün ve gelecekte daha sağlıklı nesillerin yetişmesi için destek oluyoruz. Bu kapsamda epilepsi hastalığı konusunda toplumda farkındalığı ve duyarlılığı artırmak için yürüttüğümüz 'Epilepsiye Objektif Ol' fotoğraf yarışması ile epilepsi hastalarının sosyal hayata katılımlarını teşvik etmeyi ve onların toplumun bir parçası olarak mutlu ve huzurlu bir hayat geçirmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz, hasta ve hasta yakınları dahil epilepsiden etkilenen herkesin hayatına dokunmayı amaçladığımız fotoğraf yarışmamıza yoğun bir katılım oldu. Bu yıl da birbirinden etkileyici fotoğraflar ile attığımız adımda ne kadar doğru bir yolda ilerlediğimizi görebiliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de Sanofi Türkiye olarak epilepsinin sosyal yaşamda yarattığı etkileri en aza indireceğimize inanıyorum."


-"Epilepsi hastaları tedavi gördüklerinde normal bir yaşam sürebilir"

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği 2014-2016 dönem Başkanı Prof. Dr. Candan Gürses ise, "Epilepsi hastaları tedavi gördükleri takdirde normal bir yaşam sürebilir. Eğer epilepsi hastalığı tedavi edilmezse toplumsal dışlanma, depresyon, intihar ve istihdam kaybı gibi maddi-manevi külfetlere ve sonuçlara yol açabiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre beyin ve zihinle ilgili bozuklukların yüzde 10'luk global yükünü epilepsinin oluşturduğunu bildiren Gürses, şu ifadeleri kullandı:

"Biz de bu nedenle hastalıkla ilgili farkındalık yaratmak için 'Epilepsiye Objektif Ol' fotoğraf yarışmasını Sanofi ile birlikte hayata geçirdik. 9 Şubat Dünya Epilepsi Günü'nde başlattığımız başvurular sonucunda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çok değerli ve anlamlı fotoğraflar aldık. Bu kapsamda yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyor, ödül alanları da tebrik ediyorum."

Yorumlar