Ensar Vakfı'nın kurucuları kim?

Ensar Vakfı kimin? sorusu son zamanların en çok merak edilen konularının başında yer alıyor. Özellikle son zamanlarda sıkça basına yansıyan Ensar Vakfı ile ilgili yapılan haberler nedeniyle vatandaşlar vakfın kurucularını merak ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Ensar Vakfı'nın kurucuları kim?

Ensar Vakfı kimin, sorusu vakıf ile ilgili bilgileri merak eden vatandaşlar tarafından sıkça merak edilerek araştırılmaya devam ediyor. Peki, Ensar Vakfı kimin? Ensar Vakfı sahibi ve kurucuları kimler?

Türkiye'deki eğitim faaliyetleri ile öne çıkan Ensar Vakfı, son zamanlarda bilinçli bir şekilde kasıtlı olarak gündeme getiriliyor. Özellikle bir dönem yaşanan çirkin bir olayı tüm vakfa mal etmek isteyen bir kesim vakfın her adımını yakından takip ederek açık bulmanın fırsatını kolluyor. Son olarak TÜRGEV ile birlikte ABD'de bir yurt açan Ensar Vakfı yine belli bir kesimin hedefi haline geldi. 

Türkiye'nin en köklü vakıflarından biri olan Ensar Vakfı, 2012-2015 yılları arasında Karaman'daki bir öğretmenin yaşları küçük olan çocukları istismar ettiği haberleri ile gündeme geldi. Toplumun her kesimi tarafından nefretle karşılanan ve tepki gösterilen bu olayın ardından Ensar Vakfı olayın suçlusu gibi hedef tahtasına oturtuldu. Oysa Ensar Vakfı, ülkenin evlatlarını yetiştirmek eğitmek için uğraşan sayılı kuruluşlardan biriydi. Söz konusu olayın ardından çocuk tacizcisi şahıs tutuklanmış ve Ensar Vakfı davaya müdahil olanların başında yer almıştı. 

Vakıf kendi sitesinde yer alan "Hakkımızda" kısmında kendisi ülke insanının manevî dinamiklerini zenginleştirmek, ilmi, fikri ve ahlaki yönden gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş bir vakıf olarak tanıtmıştır. 1979 yılında kurulmuş olan vakıf, kuruluş amacında yer hedef ve amaçlara ulaşabilmek için çeşitli alanlarda faaliyet göstermiş bir vakıf olarak öne çıkmıştır. Halen Türkiye genelinde bir çok ildeki şubesi ile hizmet vermekte olan vakıf son yıllarda ise daha kaliteli ve verimli hizmet sunabilmek için bir alanda uzmanlaşma yolunu tercih etmiş, "din ve ahlak eğitimi" ile "değerler eğitimi" konusunu ulusal ve uluslararası düzeyde kendine amaç edinmiş bir vakıf olarak öne çıkmaktadır. 

Vakıf, uzman olduğu alanlarda faaliyet yürüten, araştırmalar yapan, öğretmen ve öğretmen adayları ile üniversite öğrencilerine destek vermenin yanı sıra yurt açarak öğrencilerin barınma sorunlarını ortadan kaldırmaktadır. Ensar Vakfı aynı zamanda Arapça dil eğitimi, ahlaki ve dini eğitimlerin verildiği seminerler düzenlemektedir. 

40 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Ensar Vakfı, bugüne kadar bir çok alanda başarılar göstermesine rağmen, belirli bir kesimin ideolojik görüşlerinin kurbanı olarak öne çıkıyor. Özellikle Karaman'da yaşanan çirkin olayın ardından bu vakfa yönelik acımasızca eleştiriler öne çıkmıştır.

ENSAR VAKFI KURUCULARI:

Ensar Vakfı'nın kurucuları arasında Ahmet Şişman, Mehmet Sarımermer, Kadir Topbaş, Ahmet Karagöz, Aziz Torun, Fatih Dereli, Feyzullah Kıyıklık, Ömer Dinçer, Muhsin Kalaycı, Mehmet Mustafa Açıkalın, İsmail Bacacı,Ali Osman Emirosmanoğlu, Mehmet Ata Özer ve Ali Erilli gibi isimler yer almaktadır.

Kurucular arasında yer alan Ahmet Şişman Vakfın kurulduğu 1979 yılından 2011 yılına kadar aralıksız vakfın yöneticiliğini yürütmüştür. Kurucular arasında herkesin yakından tanıdığı iki isim daha vardır. Bunlardan biri eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş diğer ise eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'dir. 

 

Yorumlar

Aslı YEŞİLDERE MEKAN OLARAK FETÖ YURTLARI TAHSİS EDİLMİŞ EYVALLAH. ALLAH VERE DE İKİNCİ FETÖ OLARAK TARİHTE YERİNİ ALMASIN..