Enkaz kalktı hüzün kaldı

Deprem bölgesindeki enkaz kaldırılıyor. Enkazın kaldırıldığı bazı bölgeler görenleri hüzünlendiriyor. Yıkılan binaların enkazı kaldırıldıktan sonra şehrin görünümü değişti, birçok yerde geniş boşluklar oluştu. Eskiden hayat olan caddeler, sokaklar şimdilerde ölüm sessizliğine bürünmüş durumda.

Enkaz kalktı hüzün kaldı - Sayfa 1

Kahramanmaraş

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta 53 bin 35 bağımsız bölüm yıkık, acil yıkılması gereken ve ağır hasarlı, 57 bin 702 bağımsız bölüm ise orta hasarlı olarak kayıtlara geçti. 20 bin 461 iş yerinin de yıkık, acil yıkılması gereken ve ağır hasarlı olduğu belirlendi.

12 bin 659 kişinin hayatını kaybettiği kentte yıkık ve acil yıkılacak binaların enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı. Ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları ise sürüyor.

Enkaz kalktı hüzün kaldı - Sayfa 2

Depremden en fazla etkilen Trabzon Caddesi, Azerbaycan, Zübeyde Hanım bulvarları ile Yeni Hükümet Caddesi ve Şazi Bey Mahallesi Hal Kavşağı'ndaki enkaz alanları dron ile görüntülendi.

Enkaz kalktı hüzün kaldı - Sayfa 3

Hatay

Hatay'da 6 Şubat'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler ile 20 Şubat'taki Defne merkezli 6,4 büyüklüğündeki sarsıntının ardından yürütülen hasar tespit çalışmalarında kentteki yıkımın boyutu ortaya çıktı.

Deprem bölgesinde enkazlar yerini büyük boşluklara bıraktı

Çalışmalar sonucu afette 13 bin 517 yıkık, 8 bin 162 acil yıkılması gereken ve 67 bin 346 ağır hasarlı yapı olduğu belirlendi.

Yıkık ve acil yıkılacak binaların enkazı kaldırılan kentte, ağır hasarlı binaları yıkma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Enkaz kalktı hüzün kaldı - Sayfa 4

Depremin ardından enkaz bulunan alanlar, molozların kaldırılmasının ardından yeniden görüntülendi.

Kent merkezinde, deprem sonrası yıkık binaların görüldüğü bölgelerde, enkazın kaldırılmasıyla büyük boşluklar oluşması dron ile "öncesi ve sonrası" şeklinde kaydedildi.