ENKA Vakfından başarılı sporcu ve antrenörlerine ödül

- Gençlik ve Spor Bakanı Bak'ın da katıldığı törende, ENKA Spor Kulübünün faaliyet gösterdiği atletizm, tenis, yüzme, sutopu ve kadınlar güreş branşlarında 2017 yılında başarı elde eden sporcular ile antrenörlerine ödül verildi -Toplam 272 sporcu ve antrenöre, 1 milyon 363 bin 130 lira para ödülü dağıtıldı

Google Haberlere Abone ol
ENKA Vakfından başarılı sporcu ve antrenörlerine ödül


İSTANBUL (AA) - ENKA Vakfı, ENKA Spor Kulübünün faaliyet gösterdiği branşlarda 2017 yılında yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarda başarı kazanan sporcular ile antrenörlerini ödüllendirildi.

Sadi Gülçelik Spor Sitesi'nde gerçekleştirilen organizasyonda, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ENKA Holding Fahri Başkanı Şarık Tara, ENKA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tara, Spor Toto Teşkilatı Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez, ENKA Spor Kulübü Başkanı Alpaslan Tansu, eski Galatasaray Kulübü başkanlarından Faruk Süren ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile davetliler hazır bulundu.

Yasmani Copello Escobar, Yasemin Can, Kaan Özbilen, Jak Ali Harvey, Ali Kaya ve Emel Dereli gibi milli atletler ile Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu gibi milli tenisçilerin isminin yer aldığı 191 sporcu ile 81 antrenör ödüle layık görülürken, çeşitli turnuvalarda bulunmaları nedeniyle birçok sporcu törene katılamadı.

ENKA Kulübünün faaliyet gösterdiği atletizm, tenis, yüzme, sutopu ve kadınlar güreş branşlarında başarı kazanan toplam 272 sporcu ile antrenöre, 1 milyon 363 bin 130 lira para ödülü dağıtıldığı duyuruldu. Kulüp sporcularının, mücadele ettikleri branşlarda 2017 yılı içinde 56 Türkiye rekoruna imza attıkları aktarıldı.


- Bak: "Türk sporuna hizmetlerini çok iyi biliyoruz"


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, etkinlikte yaptığı konuşmada, "ENKA Spor Kulübünün Türk sporuna hizmetlerini çok iyi biliyoruz. Türk gençliğine verdikleri hizmetlerle gurur duyuyoruz." dedi.

ENKA Holding Fahri Başkanı Şarık Tara'nın hem mühendislik hem iş adamı hem de spora verdiği katkı yönüyle kendilerinin efsane büyüklerinden olduğunu anlatan Bakan Bak, "Eserler ortada, yapılan hizmetler ortada. ENKA'nın rolü çok önemli. Yüzmede, sutopunda, atletizmde, teniste çok sayıda başarı var. Kadınlar güreşini de bünyelerine dahil etmeleriyle beraber, olimpiyatlar için önemli bir branşı daha desteklemeleri bizleri gururlandırıyor. Spor kulüplerinin güçlü olması çok önemli." diye konuştu.

Kulüp yetkilileriyle, olimpiyat oyunlarına yönelik ne gibi çalışmalar yapılabileceği konusunda görüştüklerini dile getiren Bak, "Özverili bir yaklaşım içindeydiler. Çok güzel bir diyalog ve işbirliği bulduk. ENKA, pek çok şampiyonluklar elde etti. İnşallah olimpiyat madalyaları da ENKA Spor Kulübüne yakışır. Buradaki gençlerimizin içinden Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Geride kalan yılda derece elde eden sporculara para ödülü ve başarı beratları takdim edildi.


Yorumlar