Engelliler için "7 Renk 7 Şehir Engelsiz İstihdam"

"İşverenlerin engelli bireylere yönelik ön yargıları var. Gerçekleştireceğimiz toplantılarla temel hedefimiz, bu ön yargıların kaldırılmasını, engellilere yönelik 'Şu işi yapamaz, kendine göre bu işleri yapsın' söylemlerinin bertaraf edilmesini sağlamak"

Google Haberlere Abone ol
Engelliler için "7 Renk 7 Şehir Engelsiz İstihdam"

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, engelli bireylerin istihdamına katkı sağlamak ve engelli istihdamı hakkında toplumsal bilinci artırmak amacıyla iş arayan engellileri Ankara, İstanbul, Gaziantep, Trabzon, Erzincan, Antalya ve Balıkesir'de işverenlerle buluşturacak.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Sekreteri Ayhan Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konfederasyonun, üye federasyonlarca temsil edilen engelli grupların sosyal, ekonomik, kültürel, sportif, hukuki ve mesleki yönlerden topluma ve çalışma hayatına kazandırılması için Anayasa ve diğer kanunlara uygun olarak, ortak hak ve menfaatlerini korumak, yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla kurulduğunu söyledi.

Konfederasyonun aynı zamanda federasyonlar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak gibi amaçlarının da bulunduğunu belirten Metin, bunların yanında engelli bireylerle birçok kurum arasında köprü vazifesi gördüklerini ifade etti.

Engellilere daha erişilebilir bir yaşam sunulması için yaptıkları çalışmaların yanında, engelli istihdamı konusunda da birçok girişimde bulunduklarını belirten Metin, bu kapsamda İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteğiyle hayata geçirdikleri "7 Renk 7 Şehir Engelsiz İstihdam" toplantılarının ilkinin, bugün Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Merkezi'nde gerçekleştirileceğini söyledi.​​​​​​

- "Engellilerin de sağlıklı insanların yaptığı birçok işi, mesleği yapabilmesi mümkün"

Metin, toplantıya üst düzey yetkililer, işverenler, iş arayan engelliler, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Ankara İl Müdürlüğü, STK'lar, Ankara İŞKUR İl Müdürlüğü temsilcileri ve akademisyenlerin katılacağını belirtti.

Bu sayede iş arayan engellilerin işverenlerle görüşme fırsatı bulacağına işaret eden Metin, şöyle konuştu:

"Konfederasyonumuz, engelli bireylerin istihdamına katkı sağlamak ve engelli istihdamı hakkında toplumsal bilinci artırmak amacıyla ürettiği '7 Renk 7 Şehir Engelsiz İstihdam' projesi ile Ankara, İstanbul, Gaziantep, Trabzon, Erzincan, Antalya ve Balıkesir'de toplantılar gerçekleştirecek. İşverenlerin engelli bireylere yönelik ön yargıları var. Gerçekleştireceğimiz bu toplantılarla temel hedefimiz, bu ön yargıların kaldırılmasını, engellilere yönelik 'Şu işi yapamaz, kendine göre bu işleri yapsın' söylemlerinin bertaraf edilmesini sağlamak.

Engelli arkadaşlarımızı da 'olmaz' denilen bir işi bile yapmaları için eylemde bulunmaları konusunda cesaretlendirmeyi amaçlıyoruz. Engelli arkadaşlarımızdan kendilerini aşmaya çalışmasını, 'Şunu yapamam' demek yerine 'Karşıma çıkan işi nasıl değerlendirebilirim? Bunu benim yapabileceğim hale nasıl dönüştürürüm?' şeklinde düşünmesini istiyoruz. Aslında geliştirilecek yöntemler ve icatlarla engellilerin de sağlıklı insanların yaptığı birçok işi, mesleği yapabilmesi mümkün. Temel amacımız bu düşüncenin iş arayan engelliler ve işverenlerde oluşması."

Yorumlar