Endonezya Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor

Cumhurbaşkanlığı, Endonezya Cumhurbaşkanı Widodo'nun 5-6 Temmuz tarihlerinde Türkiye'ye devlet ziyaretinde bulanacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Endonezya Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor

SonHaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo'nun 5-6 Temmuz tarihlerinde Türkiye'ye devlet ziyareti gerçekleştireceği duyuruldu.

Açıklamada şöyle dendi: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, Endonezya Cumhurbaşkanı Sayın Joko Widodo, 5-6 Temmuz 2017 tarihlerinde ülkemize bir devlet ziyareti gerçekleştirecektir. Ziyaret vesilesiyle, 6 Temmuz 2017 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız ile Endonezya Cumhurbaşkanı Sayın Widodo’nun yapacakları başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerde ikili, bölgesel ve uluslararası konular ele alınacaktır. Cumhurbaşkanı Widodo’nun ülkemizdeki iş çevreleriyle bir araya gelmesi, ayrıca iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşması veya Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nın müzakerelerine başlanması öngörülmektedir. Türkiye ile Endonezya arasındaki ilişkiler 2011 yılında Stratejik Ortaklık düzeyine yükseltilmiş bulunmaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 30 Temmuz - 1 Ağustos 2015 tarihlerinde Endonezya’ya ziyaret gerçekleştirdiği anımsatılan açıklamada, Endonezya Cumhurbaşkanı Widodo’nun ziyaretinin, iki ülke arasından stratejik ortaklığın geliştirilmesi ve iki ülkenin kardeş halkları arasındaki bağların daha da güçlendireceği ve katkı sağlayacağı ifade edildi.

Yorumlar