En sağlam araba hangisi sorusunun cevabı değişti! Şimdiye kadar Volvo'ydu

Şimdiye kadar dünyanın en sağlam arabası Volvo olarak bilinirdi. Ancak, yapılan son testler bütün dengeleri alt üst etti. Dünyanın en sağlam arabasını Almanlar üretti. İşte o araba:

Google Haberlere Abone ol
En sağlam araba listesinin zirvesi değişti

Euro NCAP, otomobillerin olası kaza anlarında güvenlik ölçümlerini değerlendiren önemli bir kuruluş. Son yapılan çarpışma testlerinde, Volkswagen ID.7 adeta bir sürpriz yaparak yüksek puanlar elde etti. Yetişkin yolcu koruması kategorisinde %95'lik bir puanla beş yıldızın sahibi oldu. Bu sonuç, ID.7'nin yolcuları en üst düzeyde koruma kabiliyetine sahip olduğunu gösteriyor.

TEST SONUÇLARINDAN DETAYLAR

Volkswagen ID.7'nin çarpışma testlerindeki başarısı, detaylı sonuçlarda daha net görülüyor. Önden çarpışma testinde 16 üzerinden 14.8, yandan çarpışma testinde 15.9 ve arkadan çarpışma testinde 3.7 puan aldı. Bu sonuçlar, aracın kapsamlı güvenlik performansını kanıtlar nitelikte. Ayrıca, yolcuların tehlike durumlarında kurtarılması ve araçtan çıkarılması testlerinde de tam puan alarak, güvenlik alanında dikkat çekici bir başarıya imza attı.

PEKİ YA DİĞER KATEGORİLER?

Volkswagen ID.7, güvenlik destek sistemleri kategorisinde ise %80 puan alarak daha düşük bir performans sergiledi. Hız sınırlama sisteminde 3 üzerinden 2.6 puan alırken, şerit takip destek sistemi ve otomatik acil fren sistemi kategorilerinde maksimum puanı aldı. Sürücü durumu izleme sisteminde ise 3 üzerinden 1.3 puan alarak en düşük puanı elde etti. Bu sonuçlar, aracın bazı alanlarda iyileştirmeye ihtiyaç duyduğunu gösterse de, genel olarak ID.7 üstün güvenlik özellikleriyle dikkat çekiyor.

dünyanın en sağlam arabası
Dünyanın en sağlam arabası

 

EURO NCAP UZMANLARININ DEĞERLENDİRMELERİ

Euro NCAP test uzmanları, ID.7'nin otonom acil frenleme (AEB) sistemine özellikle dikkat çektiler. Bu sistem, diğer araçlara karşı, özellikle karşıdan karşıya çarpışma senaryolarında iyi performans gösterdi. Ayrıca, araçta ön ve arka koltuklarda standart olarak takılan kemer hatırlatma sistemi ve dikkat dağınıklığını, yorgunluğu tespit eden sürücü izleme sistemi gibi özellikler de bulunuyor.

SONUÇ VE DEĞERLENDİRME

Sonuç olarak, Volkswagen ID.7, Euro NCAP çarpışma testlerinde gösterdiği üstün performansla, dünyanın en güvenli otomobillerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu testler, potansiyel alıcılar için önemli bir referans noktası oluşturuyor ve ID.7'nin yüksek güvenlik standartlarına sahip olduğunu kanıtlıyor.

VOLKSWAGEN ID.7 FİYATI NE KADAR?

Volkswagen ID.7'nin fiyatı bölgelere göre değişiklik göstermektedir:

  • Avrupa'da, Volkswagen ID.7 elektrikli sedan için ön siparişlerin 62.000 ABD Doları'ndan (yaklaşık olarak 56.995 Euro) başladığı belirtilmiştir​​​​.
  • Birleşik Krallık'ta, ID.7 için başlangıç fiyatı 55.570 İngiliz Sterlini olarak belirlenmiştir​​.
  • ABD'de, 2025 modeli için fiyatın yaklaşık 50.000 ABD Doları'ndan başlayıp, seçilen donanım ve opsiyonlara göre 61.000 ABD Doları'na kadar çıkabileceği tahmin ediliyor​​.

TÜRKİYE'DE VAR MI?

Volkswagen'ın bu modeli Türkiye'de henüz satışa sunulmadı.

Yorumlar