En çok silah satan şirketler arasında iki Türk firması

Stockholm Barış Araştırmaları Enstitüsü tarafından açıklanan verilere göre, 2018 yılında en çok silah ihracatı yapan 100 şirket arasında iki Türk firması yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
En çok silah satan şirketler arasında iki Türk firması

Savunma Sanayi alanında son yıllarda yerli ve milli adımlar atan Türkiye, ürettiği silah ve savunma ürünlerini de dünyaya ihraç ediyor.

Henüz emekleme döneminde olan Türk Savunma Sanayi, yürütülen büyük projelerde 2023 hedefine odaklanmış durumda.

Özellikle yürüten, helikopter, savaş uçakları, eğitim uçakları ve insansız hava araçları projeleri ile Türkiye dünyada bir marka olma yolunda hızla ilerliyor.

Türkiye, savunma sanayisine verdiği önem ve yaptığı yatırımlar sonucunda hem kendi ordusu için silah üreten hem de ürettiği silahları dünyaya satacak konumuna geldi.

İLK 100'DE İKİ TÜRK ŞİRKETİ

Her yıl düzenli olarak dünya silah ticaretindeki verileri yayınlanan Stockholm Barış Araştırmaları Enstitüsü'nün (SİPRİ) 2018 raporu yayınlandı.

Dünya çapında silah ve askeri teçhizat üretimi yapan en yüksek cirolu şirketleri ve en çok silah ihracatı yapan şirketler listesini açıklayan SİPRİ'ye göre, ülkemizden ASELSAN ve TUSAŞ ilk 100'de yer aldı.

SİPRİ tarafından açıklanan verilere göre, ASELSAN VE TUSAŞ toplam satışlarını yüzde 22 artırarak, 2 milyar 800 dolara yükseltti.

Rapora göre, satışlarını yüzde 41 artırarak cirosunu 1 milyar 700 milyon dolara çıkaran ASELSAN, 54. sırada, cirosunu yüzde 0,5 artışla 1 milyar 100 milyon dolara ulaştıran TUSAŞ  ise 84. sırada yer aldı.

Öte yandan raporda, Türkiye'deki silah üretici firmaların büyüme kaydettiği de belirtildi.

Yorumlar