En çok satan akıllı telefonlar belli oldu

Omdia'nın yaptığı araştırmaya göre dünya genelinde en çok satan akıllı telefonlar listesi belli oldu. En çok satan telefonlarda Apple ve Xiomi zirvede yer aldı.

En çok satan akıllı telefonlar belli oldu - Sayfa 1

2020 akıllı telefon sektörü açısından hayli sönük geçti. Yılın büyük bir bölümünde pek çok ülke ve bölge karantinadaydı. Hem Asya, hem de Avrupa’da pek çok ülkede sokağa çıkma yasakları ilan edildi. Pek çok iş yeri kapatıldı ve ekonomik olarak krizler yaşandı.


Hal böyle olunca insanlar da telefonunu yenilemeye çok sıcak bakmadılar. Fakat herşeye rağmen 2020’nin ilk yarısında fark yaratan modeller de vardı.


Dünyanın önde gelen analiz firmalarından biri olan Omdia yılın ilk yarısında en çok satan akıllı telefonları ve satış miktarlarını açıkladı. Dilerseniz bu listeye aşağıdan göz atabilirsiniz.


En çok satan akıllı telefonlar açıklandı Xiaomi ve Apple rekabeti!

Listeyle ilgili şunu söylemek çok da yanlış bir ifade olmayacaktır. Genele bakıldığında model bazında Apple ve Xiaomi’nin başabaş bir rekabet içerisinde olduğunu görüyoruz. Elbette Apple’ın model yelpazesi hayli sınırlı olduğu için iPhone 11 satış rakamlarında önemli bir fark atmayı başarmış.


Model yelpazesi çok daha geniş olan Xiaomi’de ise genel olarak Redmi modellerinin ön plana çıktığı görülüyor. Xiaomi ve Apple haricinde ilk 10’a cihaz sokmayı başaran 3. isim ise Samsung. Güney Koreli teknoloji devinin sevilen modeli Galaxy A51 listeye 2. sıradan giriş yapmış. Hali hazırda ABD ambargosunda olan Huawei ve Honor ise ilk 10’da yer almıyor.

En çok satan akıllı telefonlar belli oldu - Sayfa 2

iPhone 11 - 37.7 milyon

En çok satan akıllı telefonlar belli oldu - Sayfa 3

Galaxy A51 - 11.4 milyon

En çok satan akıllı telefonlar belli oldu - Sayfa 4

Redmi Note 8 - 11.0 milyon