Emrullah Gülüşken kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?

Emrullah Gülüşken kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve neden gündem oldu soruları İsveç'te geçirdiği koronavirüs rahatsızlığından sonra Türkiye'ye getirilen hastanın son halinin ne olduğu konusuyla birlikte tekrar gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Emrullah Gülüşken kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor

Emrullah Gülüşken kimdir, sorusu Türkiye'nin İsveç'e ambulans uçak gönderme kararı sonrasında gündem oldu. İsveç'te geçirdiği koronavirüs rahatsızlığı sonrasında Türkiye'ye seslenerek koronavirüs tedavisi görmek istediğini belirtmiş ve yardım istemişti. Yardım çağrılarından sonra Sağlık Bakanlığı anında harekete geçerek ambulans uçakla Emrullah Gülüşken'ü Türkiye'ye getirmişti. Aradan geçen bir yıllık süreden sonra Emrullah Gülüşken ile ilgili yeni bir gelişme oldu. Peki, Emrullah Gülüşken kimdir, kaç yaşındadır?

Emrullah Gülüşken 47 yaşındadır. 

1973 yılında Mardin'de dünyaya geldi. Ailesi ve akrabaları Mardin'de yaşıyor. 

Çekirdek ailesiyle birlikte İsveç'te yaşayan bir Türk vatandaşıdır.

Dört çocuğu ve eşiyle birlikte bu ülkede yaşıyor. 

İsveç'te rahatsızlanarak hastaneye gitti. Hastanede Covid-19 teşhisi kondu; ancak tedavi altına alınmak yerine evine gönderildi.

Gülüşken'in bu durumuna dayanamayan kızı Leyla Gülüşken, babasının kalp rahatsızlığı bulunduğunu, kardeşlerinin de astım hastası olduğunu belirterek Türkiye'den yardım istedi.

Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti.

Türkiye'den ambulans uçak ayarlanarak İsveç'e gönderildi.

Gülüşken ve ailesinin tamamı buradan alınarak Türkiye'ye getirilecek.

Emrullah Gülüşken kimdir, nerelidir?
Emrullah Gülüşken'in kızı böyle yardım istemişti

 

BATMAN'A TATİLE GELDİ

Şu anda İsveç'te yaşamaya devam eden Emrullah Gülüşken, yaz tatili vesilesiyle memleketi Batman'a geldi. 

AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Emrullah Gülüşken ile Gercüş ilçesinde buluştukları anlara ait fotoğrafı Twitter üzerinden paylaştı. 

Gülüşken'in hala İsveç'te yaşıyor olması ise bazı muhalif hesaplar tarafından hükümet aleyhinde bir kara propaganda aracı haline getirildi.

Sosyal medyada yayılan propagandada, "İsveç'ten ambulans uçakla getirilen hasta Emrullah Gülüşken İsveç'te hayatına devam ediyor. Aile Türkiye'ye dönmek istemediğini belki tatillerde geleceğini belirtti." şeklinde ifadeler kullanılıyor.

 

 

Yorumlar