Emre Dorman kimdir, eğitim, kitapları, pdf, hangi cemaatten, nereli, hangi üniversitede?

Emre Dorman kimdir, eğitim, kitapları, pdf, hangi cemaatten, nereli, hangi üniversitede hocalık yapıyor veya yapıyor mu soruları son dönemlerde merakla cevabı aranan sorular oldu.

Google Haberlere Abone ol
Emre Dorman kimdir, eğitim, kitapları, pdf, hangi

Emre Dorman kimdir, eğitim, kitapları, eserleri, ücretsiz pdf, Dorman hangi cemaatten, nereli, hangi üniversitede hocalık yapıyor veya yapıyor mu soruları son dönemlerde merakla cevabı aranan sorular oldu.

Emre Dorman'ı kamuoyu TV8 ekranlarında yayınlanan ve her ramazan ayında ilgiyle takip edilen Emre Dorman ile Aklımdaki Sorular isimli programdan hatırlıyor. 

Sakin, mütevazı ve bilge kişiliğiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Emre Dorman, şimdilerde programını Birün Aktaş ve Caner Taslaman ile paylaşıyor. 

Emre Dorman'ın en önemli özelliği, birçok kişi bilmez bunu, kitaplarından telif almaması ve isteyen herkes okusun diye ücretsiz PDF formatlarıyla yayınlamasıdır. 

Emre Dorman kimdir, eğitim, kitapları, pdf, hangi cemaatten, nereli, hangi üniversitede?
Emre Dorman kimdir, eğitim, kitapları, pdf, hangi cemaatten, nereli, hangi üniversitede?

 

Dorman konuyla ilgili olarak bir açıklama yazısı yayınlayarak şunları söylemişti: 

Yine kitabı satın almadan önce incelemek isteyen veya maddi gücü yeterli olmadığı için okumak istemesine rağmen kitabı satın alamayan ya da satın almak istemeyen ama okumak isteyenler ve yurtdışında yaşadığı ve basılı olarak kitaba ulaşamayan ama okumak isteyenler için de tüm çalışmalarımın PDF formatında ücretsiz olarak okunması ve dilendiği takdirde bilgisayara indirilmesi mümkündür.

Kitaplarımı ücretsiz olarak bilgisayarına indiren kardeşlerimden gelen bazı maillerde helallik istemeleri, neden ve nasıl ücretsiz yayımladığım ile ilgili sorular sormaları sebebiyle açıklama ihtiyacı duyduğum bir konu var.

Emre Dorman kimdir, eğitim, kitapları, pdf, hangi cemaatten, nereli, hangi üniversitede?
Emre Dorman kimdir, eğitim, kitapları, pdf, hangi cemaatten, nereli, hangi üniversitede?

 

Ben kişisel bir tercih olarak kitaplarımdan telif ücreti almadığım gibi satışından da herhangi bir para kazanmıyorum. Satın alacağınız kitaplardan elde edilecek gelir, yayınevi tarafından hem mevcut kitapların yeniden basımı hem de yeni kitaplarımın basım maliyetleri için kullanılacaktır. İmkanı olan kardeşlerimiz dilerlerse kitapları satın alarak bu konuda destek olabilirler. Yayınevinden maddi bir talebim olmadığı için de çalışmalarımı dilediğim gibi internet üzerinden yayımlama ve fiyatını düşük tutma hakkına sahibim.

...

Emre Dorman kimdir, eğitim, kitapları, pdf, hangi cemaatten, nereli, hangi üniversitede?
Caption

 

Özellikle Ramazan ayında yaptığım tv programları ve gazete yazılarından da para alıp almadığım sorulmaktadır. Aynı şekilde tv ve radyoda yaptığım ya da konuk olarak katıldığım programlardan, Ramazan aylarında ya da diğer zamanlarda gazete ve benzeri yerlerde yazdığım yazılardan da inancım ve prensibim gereği herhangi bir ücret kabul etmiyorum.

Allah’ın dinini en doğru şekilde anlamak, yaşamak ve anlatmaktan başka bir amacım yok. Kuran’da bize en güzel şekilde örnek olan peygamberlerin en öncelikli uygulamaları yapmış oldukları tebliğ karşılığında insanlardan ücret talebinde bulunmamaktır. Allah’ın dini sadece Allah rızası için yaşanır ve anlatılır. Din üzerinden para kazanmak ya da çeşitli menfaatler elde etmek kabul edilemez. Bunu yapanlara da bir şey demem. Herkesin kendi tercihi kendi hesabıdır.

Durum böyle olunca geçimimi nasıl sağladığımı soran ve anlamak isteyen kardeşlerime de üniversitede öğretim üyesi olduğumu ve aynı anda iki ayrı üniversitede felsefe üzerine dersler verdiğimi hatırlatmak isterim. Hem kendi hem de aile geçimimi bu şekilde temin etmekteyim.

...

Çalışmalarımı ücretsiz olarak okumaktan ve bilgisayarınıza indirmekten kaynaklanacak tüm haklarım siz değerli kardeşlerime helaldir. Tüm çalışmalar Allah rızası için hayırlı bir işe vesile olabilme ümidi ile hazırlanmaktadır. Dualarınız ile manevi destekleriniz benim için en büyük kazanç olacaktır.

EMRE DORMAN KİMDİR?

Emre Dorman yukarıdaki açıklamada da belirtildiği üzere iki ayrı üniversitede kendi uzmanlık alanında öğretim üyeliği yapmaktadır.

Dorman Acıbadem Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde dersler vermektedir.

Emre Dorman kimdir, eğitim, kitapları, pdf, hangi cemaatten, nereli, hangi üniversitede?
Emre Dorman kimdir, eğitim, kitapları, pdf, hangi cemaatten, nereli, hangi üniversitede?

 

Dorman, Marmara İlâhiyat Fakültesi Temel İslâm Bilimleri Kelâm Bilim Dalı’nda hazırladığı Tanrı’nın Varlığının Kanıtlanmasında Kullanılan Modern Deliller: İnsancı İlke Örneği başlıklı tezi ile yüksek lisans, Deizm ve Eleştirisi: Tarihsel ve Teolojik Bir Yaklaşım başlıklı tezi ile de doktora çalışmasını tamamladı. Felsefe ve Din Bilimleri alanında doçent oldu.

Emre Dorman, Acıbadem Üniversitesi’nde Felsefeye Giriş, Din Felsefesi ve İslam Felsefesi, Bahçeşehir Üniversitesi’nde ise İslâm Felsefesi ve Din Felsefesi dersleri vermekte, teoloji, felsefe ve din-bilim ilişkisi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.

İnsanlar Uyurlar Ölünce Uyanırlar (İstanbul Yayınevi 2011), Kur’ân-ı Kerîm’deki Temel Emirler ve Yasaklar (İstanbul Yayınevi 2011) Modern Bilim: “Tanrı Var” (İstanbul Yayınevi 2011) People Are Asleep They Wake Up When They Die (İngilizce/İstanbul Yayınevi 2012) Duanız Olmasa Ne Öneminiz Var? (İstanbul Yayınevi 2013), Dini Konularda Kendini Kandırmanın 40 Yolu (İstanbul Yayınevi 2014), Din Neden Gereklidir? (İstanbul Yayınevi 2015), Allah’a Öğretilen Din (İstanbul Yayınevi 2016), Allah’ın Parmak İzi (Destek Yayınları 2016), Kendini Kınayan Nefis (Destek Yayınları 2017/İstanbul Yayınevi 2021), İslam Ne Değildir (İstanbul Yayınevi 2018), Ayetler ve Dualar ile Allah’ın Rahmeti (Destek Yayınları 2019), Teolojik ve Felsefi Açıdan Din Ahlak İlişkisi (İstanbul Yayınevi 2019), Teolojik ve Felsefi Açıdan Din Bilim İlişkisi (İstanbul Yayınevi 2019), 101 Soruda Kur’an: Dini Konularda En Çok Merak Edilen Sorular (İstanbul Yayınevi 2020) isimli kitapları yayımlanmıştır. Söz konusu çalışmalara Remzi Kitabevi, Nezih Kitabevi ve D&R şubelerinden ya da internet üzerinden D&R, Kitapyurdu, İdefix gibi sitelerden ulaşabilirsiniz.


 

Yorumlar