Emre Çolak neden futbolu bıraktı?

Emre Çolak'ın henüz bir ay önce yeni sözleşme imzalamasına karşı futbolu neden bıraktığı merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Emre Çolak neden futbolu bıraktı?

Emre Çolak neden futbolu bıraktı, henüz yeni sözleşme imzalamışken futbolu bırakmasının nedeni nedir soruları merakla soruluyor.

Avrupa'da futbol oynayan temsilcilerimizden Emre Çolak futbol hayatıyla ilgili radikal bir karar aldı. Çolak, futbolu bıraktığını açıkladı. Peki, Emre Çolak neden futbolu bıraktı?

EMRE ÇOLAK NEDEN FUTBOLU BIRAKTI?

İspanya 3. Lig ekiplerinden CF Intercity ile geçtiğimiz ay sözleşme imzalayan Emre Çolak, futbolu bıraktığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla futbolu bıraktığını belirten 31 yaşındaki futbolcu "Üzerimde emeği olan herkesin ellerinden öperim. Allah sizden razı olsun. Bugünden sonra ailemin mutluluğu için yaşayacağım. Ölüm var, sevdiklerinizle zaman geçirin." ifadelerini kullandı.

Futbola Galatasaray altyapısında başlayan Emre Çolak, ardından İspanya'nın Deportivo la Coruna takımına transfer olmuştu. İspanya'nın ardından Suudi Arabistan ekibi Al Wehda forması giyen milli futbolcu, daha sonra tekrar Deportivo'ya transfer olmuş ve 6 ay boyunca eski takımının formasını giymişti.

2021 yılında Türkiye'ye dönen Emre Çolak, sırasıyla Fatih Karagümrük, Hatayspor, Başakşehir ve Göztepe'de futbol hayatını sürdürdü.

Geçtiğimiz ay sonunda İspanya 3. Lig ekiplerinden CF Intercity ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalayan 31 yaşındaki futbolcu, imzayı attıktan 17 gün sonra futbolu bıraktığını açıkladı.

EMRE ÇOLAK KİMDİR?

Emre Çolak 20 Mayıs 1991 tarihinde İstanbul'da doğdu. Daha sonra Atışalanı'na taşınan Çolak ailesinin bir ferdi olan Emre, futbola da oturduğu bölgenin Atışalanıspor takımında başladı.

Futbola henüz 11 yaşında Atışalanıspor takımında başlayan ve hocası Emin Tetikli tarafından keşfedilen Emre Çolak, 2004 yılında Süper Lig'in köklü ekiplerinden Beşiktaş'ın genç takımıyla antrenmanlara çıktı. Ancak Beşiktaş'ın tesisleri oturduğu yere çok uzak olan ve o dönemde ailesinin maddi durumu pek iyi olmayan Emre, bu nedenlerden dolayı Beşiktaş'ta oynamaya devam edemedi ve Atışalanıspor'a geri dönüp 3-4 ay kadar daha oynadı.

Emre Çolak neden futbolu bıraktı?
Emre Çolak neden futbolu bıraktı?

 

Daha sonra bir hazırlık maçında Galatasaray A2 takımıyla yapılan maçta forma giyen Emre, 13 yaşında olmasına ve takımının 7-0 mağlup olmasına rağmen ayağına hakim olması ve çabuk hareket etmesityle rakip takımın hocası Recep Yazıcı'nın dikkatini çekti.

Recep Yazıcı, ise bir röportajda o olayı şöyle anlatmıştır; "Galatasaray'ın altyapı takımı olarak Atışalanıspor'la hazırlık maçı yapmıştık, Emre Çolak daha 13 yaşında olmasına rağmen ayağına inanılmaz hakim bir oyuncu olarak gözüme çarpmıştı. Maç boyunca kendisini beğenerek izledim.

Rakip takımın antrenörü Emin Tetikli'den Emre'yi istediğimizde, ilk önce onu vermek istemedi. Tetikli, 'Tamam' yanıtını verince, 20 kaban, 5 tane de futbol topu karşılığında Emre Çolak Galatasaray altyapısında top koşturmaya başladı".

Galatasaray alt yapısındayken ise; dönemin altyapı hocaları Recep Yazıcı, Halim Fıçıcı ve Ahmet Keskinkılıç’ın elinde yoğrulan Emre Çolak için hocaları, "O bizim baştacımız, Galatasaray’ın gelecekteki en önemli yıldızlarından biri olacak" ifadesini kullanırken, kendisi ise çoğu röportajda idolünün "Arda ağabey" diye seslendiği Arda Turan olduğunu dile getiriyordu.

2007 yılına kadar Emre, Galatasaray altyapısı'nın çeşitli kategorilerinde forma giymiş, Mayıs 2007 tarihinde ise Galatasaray PAF takımına kadar yükselmiştir.

İlk resmi maçına 23 Mayıs 2007'de Bursaspor karşısında çıkan Emre, "11" numaralı formasıyla takımının deplasmanda Bursaspor'u 4-2 yendiği maçın kendileri adına 3. golünü penaltıdan atmıştır.

Yorumlar