Emre Buga kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Emre Buga kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve kariyer geçmişi nedir? TV100 ekranlarından şimdilerde haber programı sunuculuğu yapan Emre Buga biyografisi, kanalı izleyenler tarafından merak ediliyor. İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Emre Buga kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Emre Buga kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir? Daha önce hangi kurumlarda çalıştı, nereden mezundur? Bu soruları son dönemlerde TV100 kanalını izleyen birçok seyirci tarafından soruluyor. Emre Buga'nın özgeçmişi, hayatı ve biyografisi merak konusu oluyor. İşte detaylar: 

Emre Buga gazeteciliğe başlangıç hikayesini Beyaz Gazete'ye anlatmıştı. Habere başlayışını "Türk filmi gibi oldu" diye tanımlayan Buga, "Şans fırsatlara hazırlıklı yakalanmaktır diye bir söz vardır. Hazırlıklıydım demek ki, o şansı diğer insanlardan daha iyi kullandım. Çünkü ne kadar o konuyla ilgili hedeflerim olmasa bile bir anda tanıştık ve çok sevdim" diye konuştu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu olan Emre Buga "Ben okulu pek sevmiyordum. Zorunlu stajımız vardı. O stajla bile uğraşmadım. Okul beni zorunlu staj için SHOW tv'ye gönderdi. Yine üflye püfleye gitmiştim. Kanalın ölçü bakım bölümünde stajımı yaptım. Görevim alkollü pamukla VTR'nin içindeki kristali silmekti. Boş vaktim çoktu, bu işi sabah ve akşam yapıyordum. Her şeyi merak etmeye başlamıştım, orada kim ne yapıyor, burada kim ne yapıyor, her şeyi merak ediyordum. Stajyer olduğum için muhtemelen benden çay istediler onları toparlamaya gidiyorum, biriyle çarpıştım. Elinde kağıtlarla beni içeri aldı, oku dedi. Okudum ve çıktım, ne olacak, ben ne için okudum diye sormadım bile. İşime devam ettim ve sonra yayınlandı" ifadelerini kullandı.

Yakışıklı spiker ilginç hikayesine şöyle devam etmişti: "Yöneticilerin dikkatini çekmiş. Yeni birini mi aldık demişler, hayır, kim bu demişler, kim bu dedikleri zaman beni bulan kız sonra beni bulmakta zorlandı. Çünkü o da hatırlamıyor kime okuttuğunu. Sonra buldular bir kaç program tanıtımı daha okuttular. Sonra o adam geldi ve ben tekrar unutuldum. Derken aynı kanalın radyosundan teklif geldi. O kızla bir daha karşılaşmadık.

Radyoda çalışırken o kadar enteresan ki, bir gün bir alış veriş merkezinde, bir televizyon yöneticisi radyodaki saat başı haberleri o alış veriş yaptığı dükkandan duyuyor. Bir sonraki bülten için diyor ki yardımcılarına, bu çocuğu bulun, bu çocuk bizim kanalda çalışmalı diyor. Radyodan da televizyona geçişim öyle oldu. Gerçekten iki taraf da film gibi oldu, şans oldu. Fırsatlara hazırlıklı yakalandım, şansı belki iyi değerlendirdim. Ondan sonrası da yakın dönemde hepimizin takip ettiği şekilde devam etti."

İşine bir hobi olarak baktığını ifade eden başarılı spiker keyif aldığı sürece bu işin hayatında olduğunu, keyif almadığı zaman ise hayatında olmadığını söyledi. "Ancak yanlış anlaşılmasın, işimi ciddiye almıyor değilim" diye de belirtiyor.

EMRE BUGA BİYOGRAFİSİ

TV 100 sunucusu Emre Buga 7 Ağustos 1977 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'nin elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümünde öğrenimine devam eden Emre Buga, üniversitenin staj yapmak üzere kendisini Show TV'ye göndermesiyle ilk kez sunuculuk ile tanışmıştır. Bu durumun birtakım tesadüfler eseri geliştiğini belirten Buga, ilk olarak Show Radyo'da ve Radyo5'te haber spikerliği ve editörlüğü yapmıştır.

Kısa bir süre sonra televizyona geçerek Dokuzuncu Kanal ve BRT kanallarında haber sunmuştur. 2000 yılında Tuncay Özkan'ın ekibine katılarak Kanal D'nin ana haber bültenine getirilmiştir. 2002'de ekiple birlikte Show TV'ye geçtikten sonra, Özkan'ın Kanaltürk'ü kurmasıyla 2004'ten itibaren burada çalışmaya başlamıştır. Kanalın 2008 yılında Koza İpek Holding'e satılmasının ardından da görevine devam eden Buga, grubun bünyesinde kurulan haber kanalı Bugün TV'de de program yapmıştır. 2016 yılında ise kanalın kapatılmasıyla, uzun yıllar çalıştığı Dialog Anlatım ve İletişim'deki eğitmenlik görevine yoğunlaşmıştır.

2018'de TGRT Haber'de Bekar Mutfağı adlı bir yemek programını hazırlayıp sunan Buga, 2019 yılında haberciliğe geri dönmüş, yeni kurulan tv100 haber kanalında ana haber koltuğuna oturmuştur.

Kaynak: Wikipedia

Yorumlar