Emin Çapa Halk TV'den neden ayrıldı, kovuldu mu?

Emin Çapa Halk TV'den neden ayrıldı, kovuldu mu, neden yok, kanalla yaşadıkları problem nedir, taraflardan gelen açıklamalarda ne denildi?

Google Haberlere Abone ol
Emin Çapa Halk TV'den neden ayrıldı, kovuldu mu?

Emin Çapa Halk TV'den neden ayrıldı, kovuldu mu, kanalla yaşadıkları problem nedir, AK Parti'ye karşı yaptıkları sert muhalefetle bilinen iki ismin kanaldan kovulduğu iddiaları doğru mu, taraflardan gelen açıklamalarda ne denildi? 

Halk TV'de yaptığı programlarda hükümet ve AK Parti aleyhine sert yayınlarıyla bilinen iki CHP'li isim Emin Çapa ve Özlem Gürses deyim yerindeyse kanaldan kovuldu. 

Kanal yönetimi, hem kanalda çalışıp hem de kendi kanallarını kurmalarını istemediği isimlere bunu bildirdi. Yönetim, Youtube'da açtığı kanalları kapatmaları ya da kanaldan ayrılmaları konusunda uyarıda bulundu.

Emin Çapa Halk TV'den ayrıldı mı, neden ayrıldı?
Emin Çapa Halk TV'den ayrıldı mı, neden ayrıldı?

 

Kanal yönetiminin aldığı kararı kabul etmeyen her ikisi isimle de yollar ayrıldı. 

Her iki isim kısa birer açıklama yaptı. Ancak Özlem Gürses, daha geniş açıklamayı sonra yapacağını belirterek kısa bir mesaj paylaştı.

Halk TV'den yapılan yazılı açıklamada, kanalın reyting sıralamasında önemli bir ağırlığı bulunan iki ismin ayrılık kararı için şu ifadeler kullanıldı:

"Bazı internet sitelerinde Özlem Gürses ve Emin Çağa ile Halk TV arasında yapılan görüşmelere ilişkin çıkan haberler üzerine izleyicilerimize saygı gereği açıklama yapma ihtiyacı hissettik. Halk TV, kurumsallaşma yolunda bir adım daha atarken, uluslararası yayın standartlarının da gereği olarak, tüm ekran yüzlerinden kişisel YouTube kanallarında yaptıkları paralel yayınlara son vermelerini istedi.

Özlem Gürses ile Emin Çapa bu teklifi ve önerilen diğer ara formülleri de kabul etmeyince, ne yazık ki yollar ayrıldı. Kendilerine bugüne kadarki emek ve katkıları için teşekkür ediyoruz. Saygılarımızla"

Emin Çapa: "Youtube kanalını kapatmadığı için yollar ayrıldı" tam olarak doğru değil

Gazeteci Emin Çapa, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Her şeyden önce beni etkileyen bir konuda alınacak kararın, karar alınmadan önce benimle konuşulmasını isterim." ifadelerini kullanırken; kişisel YouTube kanalında Halk TV'de yayına başladıktan sonra çok az yayın yaptığına dikkat çekti.

Çapa'nın konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

"Sevgili dostlarım, Üzülerek, bugün Halk TV ile yolları ayırdığımızı size aktarmak zorundayım. Herkesin haklı olduğu veya kendini haklı gördüğü bazı durumlar var. Öncelikle kanalın bana "yol verdiği" veya "git" dediği doğru değil. Ne olduğunu aşağıda okuyacaksınız.

ilk olarak benim bazı konularda, aşırı katı tutumum var. Her şeyden önce beni etkileyen bir konuda alınacak kararın, karar alınmadan önce benimle konuşulmasını isterim. Benim istediğim gibi olur olmaz ayrı, ama karar alındıktan sonra bana dayatılmasından hoşlanmam.

İkincisi, ortalıkta gördüğünüz, "youtube kanalını kapatmadığı için yollar ayrıldı" tam olarak doğru değil. Kanalıma bakarsanız, HalkTV'de yayına başladığım günden beri ne kadar az yayın yaptığımı görürsünüz. O kadar uzun ve geç saatlere uzayan yayından sonra mecalim olmadı."


 

Yorumlar