Emekli maaşları yarın hesaplara yatıyor

Kurban Bayramı vesiylesiyler erken ödeneceği açıklanan emekli maaşları yarın hesaplara yatmaya başlıyor

Google Haberlere Abone ol
Emekli maaşları yarın hesaplara yatıyor
Kurban Bayramı nedeniyle bu ay erken ödenmesine karar verilen emekli maaşları yarından itibaren emeklilerin hesaplarına yatıyor. Erken ödeme yaklaşık 9 milyon emekliyi ilgilendiriyor. Emeklinin erken maaş alması esnafı da sevindirdi. Esnaf erken maaşın piyasayı canlandıracağını umut ediyor. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sayıları 9 milyonu bulan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş ödemelerine yarın başlıyor. Ödemelerin bayram öncesine alınmasıyla, tahsis numarasının son numarası tek olanlar yarın, çift olanlar da Cuma günü maaşını çekebilecek. 

Konuyla ilgili SGK'dan yapılan açıklamaya göre; SSK ve Bağ-Kur'dan emekli, dul ve yetim gelir/aylığı alanların Eylül dönemi gelir/aylık ödemeleri, tahsis numarasının son rakamı 9, 7, 5, 3 ve 1 olanlarda 8 Eylül'de; 8, 6, 4, 2 ve 0 olanlarda 9 Eylül'de yapılacak. 9 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisi, normalde maaşlarını her ayın 16'sı ile 28'i arasında alıyor. Maaş ödemelerinin erkene çekilmesiyle, SSK ve Bağ-Kur emeklileri bayrama maaşı cepte girecek.

MEMURA DA ERKEN ÖDEME YAPILACAK

Kurban Bayramı vesilesiyle memurlara da erken ödeme yapılacak. Memurlara da maaş günleri olan 15 Eylül'ün Kurban Bayramı'nın son gününe denk gelmesi nedeniyle, erken ödeme yapılacak. Memur emeklileri ise maaşlarını 1-5 Eylül tarihleri arasında almıştı. Böylece yaklaşık 14 milyon emekli ve memura bayram öncesi maaş ödemeleri yapılmış oldu.

Yorumlar