Emekli ikramiyesi son dakika açıklama: Bakan Bilgin merak edilen detayları açıkladı

Emekli ikramiyesi son dakika açıklama: Bakan Bilgin merak edilen detayları açıkladı. İkramiyeler 28 Nisan'da hesaplara yatmaya başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Emekli ikramiyesi artacak mı, bakan açıkladı

Emekli ikramiyesi son dakika açıklama: Bakan Bilgin merak edilen detayları açıkladı. İkramiyeler 28 Nisan'da hesaplara yatmaya başlayacak.

NTV'de soruları cevaplandıran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli ikramiyesi ile ilgili detayları açıkladı.

Bakan Bilgin, emekli ikramiyelerine artış beklentisiyle ilgili olarak, "Bu bir maaş veya ücret değil. Adı üzerinde bir tür ikramiye. Bunun artması söz konusu değildir. İkramiyenin devlete ve kamuya maliyeti 25 milyar dolar. Bunu ne anlama geldiğini şöyle anlatabilirim. Elektriğe veya doğalgaza sübvansiyon olarak versek yüzde 50 indirim olarak yansır." dedi. 

Bakan Bilgin açıklamasında, "Bu konuda henüz bir kararımız yok. İkramiye bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan'da ödenecek. İki bayramda bunun maliyeti 25 milyar lira. Her zaman değerlendirilebilir ama ben şu an mevcut durumu söylüyorum." dedi.

ASGARİ ÜCRETE GÜNELLEME VAR MI?

Bakan Vedat Bilgin, asgari ücretle alakalı da merak edilen sorulara cevap verdi.

Bilgin, enflasyon oranında asgari ücrete güncelleme yapılıp yapılmayacağına dair soruyo, "Gündemimizde yok" cevabını verdi.


 

Yorumlar