Emekli general 1 milyon lira dolandırıldı

Ankara'da telefon çetesi, emekli tuğgenerali 1 milyon lira dolandırdı. Çete önce evdeki altınları, sonra parasını sonra da evini elinden aldı.

Google Haberlere Abone ol
Emekli general 1 milyon lira dolandırıldı

Telefon dolandırıcıları bu kez emekli bir paşayı hedef aldı. Ankara'da oturan emekli tuğgeneral C.E.E, kuyumcu soygununu soruşturan polisler olduklarını belirten çete üyelerine tam olarak 1 milyon lira değerinde malını kaptırdı. Emekli general, kendisini dolandıran çetenin, "Vatan-millet" parolasını kullandığını söylemesi ise dikkat çekti. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Ankara'da oturan emekli general, Emniyet Müdürlüğü'nden aradığını söyleyen bir çete tarafından dolandırıldı. Kendisini terörle mücadele şubesinden polisler olarak tanıtan çete üyeleri, bir kuyumcu soygunu yaşandığını belirterek evindeki altınları almaları gerektiğini belirtti. Altınları incelemek üzere alacaklarını belirten sözde polislere inanan emekli general söylenenleri harfiyen uyguladı. Aynı şekilde 10 gün sonra tekrar arayan çete üyeleri bu kez de evdeki paraları istedi. Daha önce yaklaşık 500 bin lira değerindeki altınlarını kaptıran emekli general bu kez de evdeki 130 bin liralık nakit parayı verdi. 

İddiaya göre 4 gün sonra tekrar arayan şahısların tehdit ve yönlendirmesiyle oturduğu evi 295 bin liraya, fiyatının çok altında satarak, bu parayı da kendisini polis olarak tanıtan kişiye verdi. 

Emekli Paşa, dolandırıcıların para ve altınları alırken, "Vatan-millet" kelimelerini parola olarak kullandığını söyledi.

Basiretinin bağlandığını, kendisini hipnoz ettiklerini ve beynini kontrol ettiklerini ileri süren emekli general, çetenin bütün direktiflerini yerine getirdiğini belirterek şikayetçi olduğunu söyledi. 

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, çete üyelerini yakaladı. 

İddiaya göre çete üyeleri Selahattin Çılgın ve Abdullah Ekinci isimli iki şahıs çıktı. Şüpheliler polis tarafından gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Daha önce de Emekli Orgeneral Hurşit Tolon da 12 bin dolar dolandırılmıştı.

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar