Emekli Amerikan General: YPG'ye silah vermemiz hataydı

Türkiye sınırının hemen dibinde ve Türkiye topraklarına bir tehdit oluşturan YPG'ye silah vermeye devam eden ABD'ye emekli bir generalden itiraz geldi. Emekli Amerikan general, YPG'ye silah verilmesinin hata olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
YPG'ye silah vermemiz hataydı

Türkiye ile ABD arasındaki en büyük krizlerden biri olarak bilinen YPG'nin silahlandırılması konusunda emekli Amerikan askerlerinden ilginç yorumlar gelmeye başladı. YPG'ye silah vererek hem Türkiye'nin tepkisini çeken hem de uluslararası bir meşruiyeti bulunmayan bir terör örgütüne destek vermiş olan ABD yönetimine seslenen emekli bir general, bu hatadan dönülmesi çağrısında bulundu.

Amerika'nın eski Avrupa Kuvvetleri Komutanı Emekli Korgeneral Ben Hodges, Türkiye ile Amerika arasındaki en büyük sorunlardan biri olan Washington'ın terör örgütü YPG'ye desteğiyle ilgili çarpıcı sözler sarf etti. Hodges, "Terör örgütü YPG'ye silah vermemiz hataydı" dedi.

2014-2018 yılları arasında Amerika'nın eski Avrupa Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan emekli Korgeneral Ben Hodges, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Emekli korgeneral Türkiye ile Amerika arasındaki en büyük sorunlardan biri olan Washington'ın terör örgütü YPG'ye desteğiyle ilgili şunları söyledi:

"Bence geçmişte YPG'ye silah vermemiz hataydı. Bu o dönem verilmiş taktiksel bir karardı. YPG DEAŞ ile savaşan en etkili güç olarak kabul ediliyordu. Ama şimdi bakınca bunun bir hata olduğunu Türkiye ile ilişkilere verdiği zarardan anlıyoruz. Umarım yeni hükümet bu politikayı gözden geçirip DEAŞ'e karşı yeni bir çözüm getirir."

TÜRKİYE İLE İTTİFAKIMIZI KORUMALIYIZ

Amerika'nın YPG'ye silah vermenin Ankara ve Türkiye'nin genelinde nasıl algılandığına daha çok hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Hodges, "Bence bu bir hataydı. Bu hatayı düzeltebiliriz. YPG ile geçici bir ilişki yerine Türkiye ile ittifakımızı korumaya odaklanmalıyız" dedi.

YENİ BİR SAYFA AÇMAK ŞART

Amerika ve Türkiye arasındaki güvenin yeniden tahsis edilmesinin şart olduğunu CNN ekranlarında dile getiren Hodges, "Bence Türkiye Amerika 2.0 güncellemesinin vakti geldi. İki eski müttefik arasındaki ilişkinin çerçevesini değiştirmeliyiz" diye konuştu.

Emekli Amerikan General: YPG'ye silah vermemiz hataydı

Yorumlar