Elon Musk'ın robotu tekstil işine girdi

Elon Musk tarafından üretilen robot, tişört katlarken görüntülendi.

Google Haberlere Abone ol
Elon Musk'ın robotu tekstil işine girdi

Tesla'nın CEO'su olan Elon Musk, şirketin insansı robotu Optimus'un tişört katlama yeteneğine sahip olduğunu duyurdu. Musk sosyal medya hesabından 2021 yılında tanıtılan Optimus'un tişört katladığı anlara ait görüntüler paylaşarak, robotun bu işlemi henüz otonom olarak yapamadığını, fakat gelecekte tamamen otonom bir şekilde, daha zorlu ortamlarda bu işlemi gerçekleştirebileceğini belirtti.

OPTİMUS'UN GELİŞİMİ VE YETENEKLERİ

Optimus, Tesla tarafından geliştirilen insansı bir robot. Bu robot, geçtiğimiz yıl nesneleri sıralama, tek ayak üzerinde durma ve bazı yoga ile meditasyon hareketlerini yapabilme gibi yeteneklere sahip olduğu bildirilmişti. Musk, şimdi ise Optimus'un tişört katlama yeteneğini geliştirdiğini ve robotun bu işlemi kutulu sabit bir masa olmadan da yapabileceğini ifade etti.

OPTİMUS'UN GELECEĞİ

Musk'ın ifadelerine göre, Optimus'un gelişim süreci devam ediyor ve robotun yetenekleri zamanla artırılıyor. Musk'ın paylaştığı videoda, robotun tişört katlama işlemini henüz otonom olarak yapamadığı ancak bu yeteneğin gelecekte tamamen otonom bir şekilde gerçekleştirilebileceği vurgulanıyor. Optimus'un gelecekteki gelişimleri, robotik alanında önemli bir adım olarak görülüyor.

Yorumlar