Elon Musk'a Dogecoin konusunda hayati öneriler

Cardano'nun da mucidi olan Charles Hoskinson, Tesla patronunun Doge'u "seçkin ninja mühendislerle" yeniden inşa edebileceğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Elon Musk'a Dogecoin konusunda hayati öneriler

Ethereum'un kurucu ortağı Charles Hoskinson, Elon Musk'a Dogecoin kripto parasının "Dünya'nın para birimi" haline gelmesi için nasıl radikal bir şekilde geliştirilebileceği konusunda tavsiyelerde bulundu.

Kendini "Doge'un babası" ilan eden Tesla patronu, bu hafta Dogecoin'in ana akım bir para birimi olarak görülmesi için "düşük ücret ve yüksek hacim" gerektiğini iddia etmişti.

Musk bu hafta paylaştığı tweette "İdeal olarak, Doge blok süresini 10 kat hızlandırır, blok boyutunu 10 kat artırır ve ücreti 10 kat düşürür. Ve böylece tartışma götürmeksizin galip olur" ifadelerine yer vermişti.

Dogecoin'in yaratıcısı Billy Markus, Musk'a blok boyutunu artırmanın ve ücretleri düşürmenin kolay olacağını fakat blok süresini hızlandırmanın zor olacağını söyleyerek yanıt vermişti.

Bir gün sonra Hoskinson, bu tür iyileştirmelerin nasıl yapılabileceğine ve kripto para alanında "Doge'u herkes için daha iyi bir hale getireceğini" iddia ettiği diğer önerilerini paylaştığı 8 dakikalık bir video yayımlamıştı.

Hoskinson "Elon, Doge'u Tesla'daki elit ninja mühendisleriyle yeniden inşa etme konusunda ciddiyse, orada harika programcıları olduğuna hiç şüphem yok, bunu şu şekilde yapabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Önerilen geliştirmeler işlem sürelerini hızlandırmak, madencilik sürecini iyileştirip kuantuma dirençli hale getirmek ve platformda akıllı sözleşmelere izin vermeyi sağlayacak çeşitli protokollerin yer aldığı 11 adımdan oluşuyor.

Hoskinson, ethereum'un 8 kurucu ortağından biriydi fakat kâr amacı gütmeyen bir girişim olarak kalıp kalmaması konusunda diğer kurucu ortak Vitalik Buterin'le fikir ayrılığına düştükten sonra 2014'te projeden ayrılmıştı.

Daha sonrasında Cardano'yu kurdu ve o günden bu yana Cardano'ya bağlı ve ortalama değeri ethereum'un yaklaşık 6'da biri olan kripto para birimi Ada, dünyada piyasa değeri açısından en büyük 4'üncü kripto para haline geldi.

Hoskinson, videoyu şu ifadelerle sonlandırdı:

Umarım bu Doge topluluğu ve Elon için yararlı olacaktır. Kendisine, varlıklarından hiç şüphe duymadığım süper elit mühendisleriyle bu kripto para birimini yeniden inşa etmesi konusunda iyi şanslar diliyorum.

Alanımıza girdiğiniz için gerçekten teşekkür ediyorum, herkese bu kripto paranın sorumluluğunu alacağınızı ve gitmesi gereken yere ulaşmasını sağlayacağınızı söylediğiniz için içtenlikle teşekkür ediyorum. Bir yahut iki yıl içinde ortaya çıkaracağınız harika yenilikleri dört gözle bekliyorum.

Görünüşe bakılırsa Dogecoin yaratıcısı Billy Markus da videoyu izledi. Markus yanıtında "Sizin çalışmalarınız da dahil olmak üzere insanların bu alanda üzerinde yoğun olarak çalıştıkları birçok yeniliği gönülden takdir ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Independent.com

Yorumlar