Elon Musk bu kez Bitcoin ile oynadı

DogeCoin'e verdiği destekle bilinen Elon Musk, elindeki 1,5 milyar liralık Bitcoin'e rağmen "Tesla artık Bitcoin ile satılmayacak" açıklamasında bulunarak para biriminin yüzde 10 düşmesine neden oldu. Musk, karara rağmen elindeki kripto paraları satmayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Elon Musk bu kez Bitcoin ile oynadı

Tesla CEO'su Elon Musk, Tesla araçların satın alımında kripto para birimi Bitcoin'in kullanılmasını askıya aldıklarını açıkladı. Musk'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamanın akabinde Bitcoin'in piyasa değeri yüzde 10 değer kaybederken, Tesla hisseleri de düştü.

Tesla, şirketin ürettiği araçların Bitcoin ile satın alınabileceğini henüz mart ayı sonunda duyurmuştu. Bu karar, çevreciler ve bazı yatırımcılar tarafından tepki çekmişti. Elon Musk askıya alma kararı ile ilgili açıklamasında da çevresel etkilerin altını çizdi:

"Bitcoin madenciliğinde ve işlemlerinde giderek daha fazla fosil yakıt kullanılıyor olmasından endişe duyuyoruz. Özellikle de kömür ki, tüm sera gazları arasında en kötü etki onun"

Musk paylaşımının devamında, "Kripto para iyi bir fikir… Ama bu çevreye verme pahasına olamaz" dedi.

DÜNYANIN EN FAZLA ELEKTRİK TÜKETEN 30'UNCU ÜLKESİ OLACAKTI

Bitcoin için harcanan enerji, Arjantin'in tükettiği elektriği yakın bir zaman önce geride bıraktı. İngiltere'de Cambridge Üniversitesi'nin hesaplamasına göre, Bitcoin üreticileri bir ülke olsaydı, dünyanın en fazla elektrik tüketen 30'uncu ülke olacaktı.

Musk, Tesla'nın elinde olan Bitcoinleri satmayacağını ve daha sürdürülebilir enerjiye geçildiği anda işlemlerde kullanmak istediklerini de kaydetti. Tesla'nın elinde 1,5 milyar dolarlık Bitcoin bulunuyor.

Piyasa analistlerine göre, bu adım, elektrikli araç üreticisi şirketin, iklim değişimi konusunda hassas olan yatırımcılarının endişelerini gidermek için atıldı. BBC'ye konuşan Burman Yatırım'dan Julia Lee, "Çevresel, Sosyal ve Kurum İdaresi meseleleri birçok yatırımcı için temel motivasyon haline gelmiş durumda" diyerek Tesla'nın Bitcoin kararını bu açıdan değerlendirdi.

 

Yorumlar