Elif Akkuş Neden Tutuklandı? TRT Muhabirinin Tutuklanma Süreci

TRT muhabiri Elif Akkuş tutuklandı. Akkuş'un tutuklanması basın dünyasında şaşkınlıkla karşılanırken neden tutuklandığına dair detaylar da ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Elif Akkuş Neden Tutuklandı? TRT Muhabirinin Tutuk

Elif Akkuş'un neden tutuklandığı sorusu medya dünyasında bugün en çok sorulan soru oldu. 25 yıldır TRT’de görev alarak kamuoyunun bilgilenmesine katkıda bulunan Elif Akkuş, geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylarla gündeme geldi. Peki, Elif Akkuş neden tutuklandı? İşte detaylar:

ELİF AKKUŞ NEDEN TUTUKLANDI?

Elif Akkuş, 20 Nisan'da TRT tarafından herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin açığa alındı. Akkuş'a uygulanan bu üç aylık "görevden uzaklaştırma tedbiri" sonrasında, TRT binasına alınmaması nedeniyle Ankara 25. İdare Mahkemesi’nde dava açarak hukuki bir süreç başlattı.

Elif Akkuş Neden Tutuklandı? TRT Muhabirinin Tutuklanma Süreci
Elif Akkuş 

 

Bu süre zarfında, Elif Akkuş'un avukatı Hüseyin Ersöz, müvekkilinin üç aylık uzaklaştırma sürecinin sona ermesine rağmen TRT binasına girişine izin verilmediğini ve sunulan dilekçelere de cevap alamadıklarını belirtti.

Akkuş, 16 Ekim'de Ankara'da polis tarafından gözaltına alındı. Ancak sağlık sorunları nedeniyle Medicana International Ankara Hastanesi'ne "Koroner Yoğun Bakım Ünitesi"ne yatırılarak tedavi altına alındı. Elif Akkuş, tedavi süreci boyunca ifadesi alınarak gözaltı süreci tamamlandı.

Elif Akkuş, 20 Ekim'de hastaneden taburcu edildikten sonra, Ankara Adliyesi'ne ifade vermek üzere gitti. Savcılık, Akkuş'u tutuklanması talebiyle Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti ve mahkeme, Akkuş'un tutuklanmasına karar verdi.

Elif Akkuş Neden Tutuklandı
Elif Akkuş

 

Akkuş'un tutuklanmasının ardındaki sebep ise şu şekilde belirtildi: Avukat Hüseyin Ersöz'ün Medyascope'a verdiği bilgilere göre, Akkuş'un anonim bir X hesabının paylaşımlarının bilgi kaynağı olabileceği iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. Akkuş'a "tehdit, şantaj, iftira ve kişisel verilerin hukuka aykırı paylaşıldığı" iddialarıyla suçlamalar yöneltildi. Ancak tehdit suçundan tutuklama talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Olayın detayları ve süreçle ilgili gelişmeler kamuoyunun yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor. Elif Akkuş'un yaşadığı bu süreç, medya ve hukuk çevrelerinde tartışmaları da beraberinde getirdi.

ELİF AKKUŞ KİMDİR?

TRT'de 25 yıl süresince emek veren gazeteci Elif Akkuş, aniden ve herhangi bir açıklama yapılmaksızın işten çıkarıldı. Akkuş, özellikle Irak, Suriye ve Libya gibi çeşitli kriz ve savaş bölgelerindeki olayları takip ederek önemli bir rol oynamıştır. Ancak, 2023 yılı mayıs ayında gerekçesiz bir şekilde 3 ay süreyle görevden uzaklaştırıldı.

 

Yorumlar