Eli kanlı ABD, elleri kanlı Rusya, İran ve Esad'ı eleştirdi

Pakistan, Afganistan ve Irak'ta binlerce sivilin ölümünden sorumlu ABD Başkanı Obama, İran, Rusya ve Esad'ı Halep'teki katliamları nedeniyle eleştirdi

Google Haberlere Abone ol
Eli kanlı ABD, elleri kanlı Rusya, İran ve Esad'ı eleştirdi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Afganistan, Pakistan ve Irak'ta 2003 yılından bu yana milyonlarca insanın evsiz kalmasına, binlerce sivilin katledilmesine neden eli kanlı ABD yönetimi, İran, Rusya ve Esad'ı Halep'teki katliamları nedeniyle eleştirdi.

Ülkesinin Suriye’deki iç savaş konusundaki tutumunu savunan ABD Başkanı Barack Obama, “Biz şu an konuşurken Suriye rejimi ile Rus ve İranlı müttefikleri Halep kentinde vahşi bir şekilde saldırıyor. Esed rejimi ve müttefikleri Rusya ile İran bu vahşetin sorumlusu ve onların elleri kanlı” dedi.

Beyaz Saray’da son yıl sonu basın toplantısını düzenleyen ABD Başkanı Barack Obama, Esed rejimi, Rusya ve İran’ı eleştirdi. Bütün dünyanın Halep’te olanları korku içinde izlediğini belirten Obama, “Biz şu an konuşurken Suriye rejimi ile Rus ve İranlı müttefikleri Halep kentinde vahşi bir şekilde saldırıyor. Esed rejimi ve müttefikleri Rusya ile İran bu vahşetin sorumlusu ve onların elleri kanlı” dedi.

Obama, Esed’in katliamla meşruiyet kazanamayacağını da ifade etti.

Suriye’deki durumdan dolayı sorumluluk hissettiğini söyleyen Obama, ülkesinin iç savaşa yönelik tutumunu ise savundu. ABD’nin müdahale etmesi yönündeki istekleri anladığını, ancak bunun ‘ucuza mal olmayacağını’ söyledi. Obama, böylesi bir operasyonun çok sayıda ABD askerinin Suriye topraklarına ‘uluslararası bir yetki olmaksızın ve davetsiz bir şekilde girmesini gerektirdiğini’ ifade etti.

20 Ocak’ta görev süresi dolan Obama, yerini başkan seçilen Donald Trump’a bırakacak.

GUANTANAMO'YU KAPATMA VAADİYLE BAŞKAN OLMUŞTU

ABD Başkanı Obama, seçimler sırasında ABD askerlerini Irak ve Afganistan'dan çekmeyi, Guantanamo'yu katapmayı vaad etmişti. Vaadlerinin hiçbirini yerine getirmeyen Obama, tam tersine kendi döneminde de katliamları sürdürdü. Obama döneminde Afganistan ve Pakistan'a binlerce sivil özellikle insansız hava araçlarıyla vuruldu. El Kaide lideri Bin Ladin, Obama döneminde Pakistan'da yargısız bir şekilde infaz edilmişti. 

Yorumlar

ihsan obama güldürme insanı ulen senden daha büyük terörist katil katliamcı sömürücü gaspçı varmı yer yüzünde yuh size hayvandanda aşağı mahluklar