Elektrikli araçların menzili 800 km'ye çıkıyor

STLA Large, sedanlar için toplam 800 kilometrelik bir menzil hedefliyor ve modellerin üretime hazır olduklarında gelecekteki enerji depolama teknolojilerini kolayca kabul edecekleri şekilde üretilmelerini sağlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Elektrikli araçların menzili 800 km'ye çıkıyor

Stellantis, elektrikli araçlar için geliştirdiği yeni platformu STLA Large ile otomobil sektöründeki yenilikçi adımlarını sürdürüyor. 2024 ve 2026 yılları arasında piyasaya sürülecek olan sekiz yeni modelle, elektrikli araç pazarındaki varlığını güçlendirecek. Bu platform, Dodge, Jeep®, Alfa Romeo, Chrysler ve Maserati markaları altında sunulacak ve araçların 800 kilometreye varan menziller sunmasını sağlayacak.

YENİ PLATFORMUN ÖZELLİKLERİ VE FAYDALARI

STLA Large platformu, 400 ve 800 voltluk elektrik mimarileri ile sunuluyor ve D ile E segmentlerindeki otomobil, crossover ve SUV araç türlerine uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış. 118 kWsa'ye varan batarya kapasitesi ile dikkat çeken platform, dakikada 4,5 kWsa'lik şarj performansı sunuyor ve hiper spor otomobillerin performansını yakalayacak seviyede yüksek performans vaat ediyor.

KUZEY AMERİKA PAZARINA ODAKLANAN İLK MODELLER

STLA Large platformunu kullanan ilk araç modelleri, Kuzey Amerika pazarında Dodge ve Jeep® markaları ile tanıtılacak. Bu lansmanın ardından Alfa Romeo, Chrysler ve Maserati markaları da yeni modellerini piyasaya sürecek. Platform, esnek yapısı sayesinde birden fazla montaj tesisinde kullanılabilme özelliğine sahip, bu da üretim süreçlerinin dayanıklı ve maliyet etkin olmasını sağlıyor.

PLATFORMUN ESNEKLİĞİ VE TEKNOLOJİK AVANTAJLARI

Stellantis CEO'su Carlos Tavares, platformun esnekliğinin ve çevikliğinin, müşterilerin beklentilerine uygun çok yönlü araçlar üretme kapasitesini artıracağını belirtti. STLA Large, ayrıca farklı süspansiyon modülleri ve güç aktarma organlarını destekleyerek, sürüş, yol tutuş ve konfor gibi özel performans hedeflerine ulaşılmasını sağlıyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA YENİ BİR DÖNEM

STLA Large platformu, elektrikli araçların menzil, performans ve şarj sürelerinde yeni standartlar belirlemeyi amaçlıyor. 0'dan 100 km/s hıza 2 saniyede ulaşma potansiyeline sahip bu platform, Stellantis'in elektrikli araç teknolojisinde öncü bir rol üstlenmesini sağlayacak. 800 voltluk mimaride dakikada 4,5 kWsa'e kadar hızlı şarj desteği sunarak, kullanıcıların araçlarını daha hızlı ve etkin bir şekilde şarj etmelerine olanak tanıyor.

STLA Large, sedanlar için toplam 800 kilometrelik bir menzil hedefliyor ve modellerin üretime hazır olduklarında gelecekteki enerji depolama teknolojilerini kolayca kabul edecekleri şekilde üretilmelerini sağlıyor.

YATIRIM VE GELECEK PLANLARI

Stellantis, elektrikli araçlara geçiş için önümüzdeki 10 yıl içinde 50 milyar Euro'dan fazla yatırım yapmayı planlıyor. Bu stratejik yatırımlar, markanın 2030 yılına kadar Avrupa'da tamamen elektrikli araç satan bir marka haline gelmesini ve Amerika Birleşik Devletleri’nde satılan her iki araçtan birinin elektrikli olmasını hedefliyor.

elektrikli araç bataryası

Yorumlar