Elektrikli araç yarışına Xiaomi de katıldı

Xiaomi de elektrikli araç yarışına katılan firmalar arasındaki yerini aldı. Şirket, ilk elektrikli aracını kamuoyuna tanıttı. Şirketin elektrikli aracı SU7 markasında ve SUV modelinde oldu.

Google Haberlere Abone ol
Elektrikli araç yarışına Xiaomi de katıldı

Xiaomi Corp., elektrikli araç rekabetine katılarak otomotiv sektörüne yeni bir soluk getiriyor. Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Lei Jun, Çin Ulusal Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen büyük bir lansman etkinliğinde, şirketin ilk elektrikli aracı SU7'yi tanıttı. Karar, Xiaomi'nin otomotiv dünyasında yerini alması anlamına geliyor.

HEDEFLER VE İŞBİRLİKLERİ

Lei Jun, Xiaomi'nin 15 ila 20 yıl içinde dünyanın en büyük otomobil üreticisi olmayı amaçladığını ve Tesla ile Porsche gibi markalarla rekabet etmeyi hedeflediklerini açıkladı. SU7 modeli, tek veya çift motor konfigürasyonuna sahip olup, Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. ve BYD Co. tarafından sağlanan bataryalarla çalışacak.

ÜRETİM VE PAZAR DİNAMİKLERİ

Pekin hükümetinin üretim izinlerini sınırlaması nedeniyle, Xiaomi devlete ait Beijing Automotive Group Co. ile ortaklık yapmak zorunda kaldı. Stratejik ortaklık, Xiaomi'nin otomotiv sektöründeki etkisini artırmasına yardımcı olabilir.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEKİ BEKLENTİLER

Xiaomi'nin bu adımının, akıllı telefon pazarındaki başarısını yansıtarak otomotiv sektörünü de derinden etkilemesi bekleniyor. 2021'de başlatılan bu yatırımla, Xiaomi otomotiv dünyasında önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Çin'de, tüketicilere sunulan devlet sübvansiyonlarının 2022'de sona ermesiyle, elektrikli araç pazarındaki rekabet daha da kızıştı.

Yorumlar