Elektrik desteği başladı, ödemeler PTT'den yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği düzenleme yapıldı. Bedava elektrik dönemi bugün itibariyle başladı. Elektrik desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar PTT'ye başvurarak gerekli desteği alabilirler.

Google Haberlere Abone ol
Elektrik desteği başladı, ödemeler PTT'den yapılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği düzenli sosyal yardım alan ailelere elektrik faturası desteği bugün itibariyle başladı. Söz konusu destek PTT üzerinden vatandaşlara sağlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık 150 kilowatt saate kadar elektrik tüketimlerini devletin üstleneceğini açıklamıştı. 2,5 milyonun üzerindeki haneyi yakından ilgilendiren uygulama için somut adımlar atılmaya başlandı. Vatandaşların elektrik faturalarının 80 liraya kadar karşılanmasını öngören ödemeler 1 Mart 2019 Cuma günü itibariyle başladı.

 2 milyon 22 bin haneye elektrik desteği ödemesi kapsamında, 1-2 kişi 75 kilovatsaat, 3 kişi 100 kilovatsaat, 4 kişi 125 kilovatsaat, 5 ve daha fazla kişi yaşayan hanelere aylık 150 kilovatsaat elektrik desteği verilmiş olacak.

BAKANLIK PTT'YE YATIRACAK

10 milyon kişinin yararlanacağı destek kapsamında fatura bedelleri her aileden belirlenen bir kişinin adına PTT'ye yatırılacak. Aileler ödeme noktası kapsamında PTT'yi tercih edecek ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 15 Şubat'tan sonra faturası kesilen hanenin fatura bedelini PTT'ye yatırmaya başlamıştı. Ödemeler 1 Mart 2019 tarihi itibariyle alınmaya başladı.

DESTEK MİKTARI KİŞİ SAYISINA GÖRE BELİRLENECEK

Fatura ödemek için PTT'ye giden vatandaşa gişe memuru tarafından hak ettiği destek miktarı söylenecek ve destek miktarını aşan ücretler aileler tarafından karşılanacak. Hanenin yararlanacağı destek miktarı ise kişi sayısına göre belirlenecek. Buna göre ailelere 40 ila 80 lira arasında destek sağlanacak.

BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2 milyon 22 bin haneye elektrik desteği ödemesinin 1 Mart itibarıyla başlayacağını bildirdi. Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ihtiyaç sahibi ailelere devlet tarafından aylık 150 kilovatsaate kadar elektrik tüketim desteği verileceğini" duyurduğunu hatırlattı.

2 milyon 22 bin haneye elektrik desteği ödemesinin 1 Mart itibarıyla başlayacağını belirten Selçuk, ödemelerin PTT aracılığı ile yapılacağını ifade etti. Destek miktarının, evde yaşayan kişi sayısına göre "40 lira 31 kuruş ve 80 lira 63 kuruş arasında değişeceğini aktaran Selçuk, "Buna göre, 1-2 kişi 75 kilovatsaat, 3 kişi 100 kilovatsaat, 4 kişi 125 kilovatsaat, 5 ve daha fazla kişi yaşayan hanelere aylık 150 kilovatsaat elektrik desteği verilmiş olacak." bilgisini paylaştı.

Selçuk, elektrik desteği ödemesi çalışmalarına katkılarından dolayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına teşekkür ederek, şunları kaydetti: "Bakanlık olarak sosyal yardımlar konusunda ciddi bir mesai harcıyor, aktif hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayata geçirdiğimiz yardımlar ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin, yaşlılarımızın, engellilerimizin, vatandaşlarımızın her anlamda her zaman yanında olmaya, elinden tutmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın sevinçlerini görmek, yüzlerini güldürmek her şeye değer."

Bakan Selçuk, elektrik desteğinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

ERDOĞAN OCAK AYINDA AÇIKLAMIŞTI

Erdoğan Ocak ayında konu hakkında şu açıklamayı yapmıştı: "Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın aylık 150 kilowatt saate kadar elektrik tüketimlerini devlet olarak biz üstleniyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 2,5 milyonun üzerindeki hanede her ay ortalama 80 liralık elektrik faturasını devlet karşılamış olacak."

Yorumlar