Eldivendeki DNA örneği hırsızı ele verdi

- Bağcılar'da park halindeki aracın çalınması olayının failine, araçta unutulan eldivendeki DNA iziyle ulaşıldı - Suça sürüklenen çocuk 17 yaşındaki M.K, 3 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istemiyle yargılanacak

Google Haberlere Abone ol
Eldivendeki DNA örneği hırsızı ele verdi

İSTANBUL (AA) - MELİKE GALLENKUŞ/YUNUS EGE - Bağcılar'da park halindeki bir aracın çalınması olayında, araçta unutulan eldivendeki DNA örneğiyle belirlenen 17 yaşındaki fail hakkında "nitelikli hırsızlık" suçundan dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Oktay Kurt'un Bağcılar'da 6 Mayıs'ta park ettiği aracının, 02.50 sıralarında Sultançifliği'nde başka araçlara çarparak terk edilmiş halde bulunduğu belirtildi.

Araçta bulunan bir eldivenden alınan DNA örneğinin suça sürüklenen çocuk 17 yaşındaki M.K'ye ait olduğu kaydedilen iddianamede, M.K'nin şu ifadesine yer verildi:

"E.Y. isimli 16-17 yaşlarındaki arkadaşım 2 kez minibüs tarzı araçlarla beni gezdirdi. Bir seferinde beyaz renkli bir araçla beni almıştı. Aracın içerisinde bana üzerinde yazılar olan bir eldiven verdi ve takmamı istedi. Ben bize bir şeyler taşıtacağı için eldiven verdiğini düşündüm. Benimle birlikte 2 kişi daha araca bindi. Bir süre mahallede tur attık. Daha sonra E.Y, hiçbir şey taşıtmadan bizi tekrar mahalleye bıraktı. Ben bize neden bir şey taşıtmadığını sordum. O da hiçbir şey söylemeden basıp gitti. Ben bu arabayı çalmadım. Çalınması olayıyla ilgim yoktur."

İddianamede, diğer tanıkların M.K'nin beyanlarını doğrulamadığı aktarıldı.

Sanık M.K'nin beyanının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu değerlendirilen iddianamede, sanığın "nitelikli hırsızlık'' suçundan 1 yıl 6 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

M.K'nin yargılanmasına, ilerleyen günlerde Bakırköy çocuk mahkemesinde başlanacak.

Yorumlar