Elazığ'da "Aşmak İçin Hareket Projesi"

- Vali Zorluoğlu ve protokol üyeleri, engellilerle futbol maçı yaptı

Google Haberlere Abone ol
Elazığ'da "Aşmak İçin Hareket Projesi"

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ve il protokolü, engellilerle bayrak koşusu yaptı ve futbol oynadı.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Beyazay Derneğince yürütülen "Aşmak İçin Hareket" projesi kapsamında Elazığ'da etkinlik düzenlendi.

Kültür Park Spor Tesisleri'nde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İşitme engelli öğrencilerden oluşan grup işaret diliyle İstiklal Marşı'nı okudu. Down Sendromlu gençler ile Elazığ Halk Eğitim Müdürlüğü Folklor ekibi, birlikte halk oyunları gösterisi sundu.

Vali Murat Zorluoğlu yaptığı konuşmada, son yıllarda Türkiye'de engellilerin topluma karışması ve onlara gereken önemin gösterilmesi için birçok projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Engelli vatandaşları daha fazla sokaklarda görmek istediklerini aktaran Zorluoğlu, "Onları daha fazla parklarda, bahçelerde görmek istiyoruz. İş hayatında, ekonomik ve sosyal yaşam içerisinde daha fazla görmek istiyoruz. Bunu yapabilmek için sosyal alanları, kaldırımları, yolları, dükkanları, her şeyi engelli kardeşlerimizin maksimum faydalanabilecekleri bir hale getirmemiz lazım" dedi.

Daha sonra Zorluoğlu, il protokolü ve dernek yöneticileri, engellilerle bayrak koşusu yaptı ve futbol oynadı.



Yorumlar