Elazığ'da 4,9 büyüklüğünde deprem

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Elazığ'da 4,9 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde saat 21.09’da 4.9 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremin yerin 11,31 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ VE KOORDİNATLARI

  • Büyüklük: 4.9 (Mw)

  • Yer: Sivrice (Elazığ)

  • Tarih: 27 Nisan 2025

  • Saat: 21:09:37 TSİ

  • Enlem: 38.39306 N

  • Boylam: 38.91528 E

  • Derinlik: 11.31 km

VATANDAŞLARDA PANİK

Deprem, Elazığ kent merkezi başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe yol açan sarsıntının ardından vatandaşlar, bulundukları yerlerden açık alanlara çıktı. Deprem sonrası bölgede olumsuz bir ihbar yapılmadığı belirtildi.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA

Depremin ardından AFAD ve ilgili birimler bölgede saha taramalarına başladı. Şu ana kadar olumsuz bir durum bildirilmedi. Yetkililer, vatandaşların güvenlik tedbirlerine uymalarını ve resmi açıklamaları takip etmelerini istedi.

Yorumlar