Elazığ'a 3 kat sınırlaması getirildi

Bölge zemininin alüvyon olduğu ve bunun depremi kolayca yaydığının anlaşılmasının ardından Elazığ'da yapılacak yeni konutlar için 1+3 sınırlaması getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Elazığ'a 3 kat sınırlaması getirildi

Elazığ'ın Sivirce ilçesinde 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde 41 vatandaşımız hayatını kaybetmiş binlerce bina hasar görmüştü. Depremin ardından Elazığ'da başlatılan hasar tespit çalışmalarında nerede sona gelindi.

Çevre Şehircilik Bakanlığına bağlı ekipler tarafından il genelindeki binalarda yapılan kontroller sırasında il merkezindeki 59 bin 300 binadan yüzde 50'sinde çeşitli oranlarda hasar tespit edildi.

İLK ETAPTA 6 BİN 400 KONUT

Depremin ardından ağır hasarlı binaların yıkımına acil olarak başlanırken, kentte ilk etapta 6 bin 400 yeni konut inşa edilerek hak sahiplerine teslim edilecek. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan 400 konut da depremzedelere verilecek.

Sürsürü Mahallesi’nde yapılacak olan proje kapsamında 120 adet 3+1 brüt 120 metre karelik, 60 adet 3+1 100 metre karelik daire ile 180 araçlık açık ve kapalı otopark yapılacak.

3 KAT SINIRI OLACAK

Bölgede yapılacak yeni konutlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yeni konutlarda kat sınırının 3 olacağını açıkladı.

Kırsal bölgelerde tek katlı binaların yapılacağını ve ahırların da bu yapıların yanına inşa edileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir merkezinde yıkılan ve yıkılacak olan yapıların yerine inşa edilecek yapıların ise zemin +3 kat şeklinde olacağını belirtti.

Yorumlar