Üç bakan Elazığ depreminin beşinci gününde de bölgeden ayrılmadı

Elazığ depreminin beşinci gününe girilirken, ilk gün bölgeye intikal eden bakanlar hala buradaki vatandaşların yanında durmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Elazığ depreminde 5. Gün: Bakanlar hala bölgede

Elazığ depreminin beşinci gününe girilirken, ilk gün bölgeye intikal eden bakanlar hala buradaki vatandaşların yanında durmaya devam ediyor. Bakanlar, ilk gün itibariyle her gün düzenli bir şekilde sabah saatlerinde düzenledikleri basın toplantısıyla gelinen son nokta hakkında bilgiler verdi. Bugün de kameraların karşısına geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre Şehirilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir kez daha bilgilendirmede bulundu.

Bakanların basın toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Soylu, gelinen son nokta hakkında bilgi verdi. Bakan Soylu, depremzedelere gereken bütün yardımların eksiksiz bir şekilde ulaştırılmaya çalışıldığını şu an 2 bine yakın çadırın boş durumda olduğunu söyledi.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

Depremin olduğu dakikadan bu dakikaya kadar Elazığ'da ve Malatya'da huzuru bozan, kamu düzenini zorlayan hiçbir asayiş olayının olmadığını büyük bir memnuniyetle iletmek isterim. Tüm güvenlik görevlilerimize, kolluk kuvvetlerimize asayişi temin ettikleri, vatandaşımızın el birliği içinde asayişin oluşmasında katkısı olduğu için teşekkür ederim.

Hem yıkılan binalar, hem bizim yıktıklarımızla ilgili ödemeler başlayacak demiştik. Dün itibariyle ödemeleri başlattık, bankalar gece 12’ye kadar açık.

200 civarı okuldan 10 okul hasarlı ve yıkılacak.

Bütün milletimiz rahat olsun. Buraya gelen bütün yardımlar ve bağışlar itinayla, hakkaniyet ölçüsü içerisinde dağıtılmaktadır. Yani geçmiş alışkanlıklardan kalan “Acaba ne olacak” sorusu Elazığ ve Malatya üzerinde speküle edilmesi bizi üzer. Burada yüce bir gönüllü ordusu var, Elazığlılar, Malatyalılar bu konuda çok güçlü bir iradeye sahipler.

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla deprem bölgesine 44 milyon lira kaynak aktarıldı.

Kızılay’a gelen bağış toplamı şu ana kadar 27.5 milyon lira. Yine AFAD’a gelen bağış toplamı SMS toplamı; biliyorsunuz TV8’de 22,5 milyonluk SMS toplanmıştı. Toplam SMS 27 milyon 652 bin şu saat itibariyle, şu saat itibariyle 72 milyon. Kızılay’da 27.5 milyon, AFAD’a da 72 milyon. 100 milyon civarında vatandaşımıza nakit desteği söz konusu oldu.

Detaylar Geliyor...

Yorumlar