El Salvador'a Filistin asıllı Devlet Başkanı

Latin Amerika ülkelerinden El Salvador'un yeni Devlet Başkanı seçilen Nayip Bukele kazandığını duyar duymaz ağlama duvarında çektiği fotoğrafını paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
El Salvador'a Filistin asıllı Devlet Başkanı

Latin Amerika ülkesi El Salvador'da Filistin kökenli Nayib Bukele, düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerini büyük farkla kazanarak ülkenin ilk Filistin kökenli devlet başkanı oldu.

El Salvador Yüksek Seçim Kurulu, 4 adayın yarıştığı seçimin ilk turunda oyların yaklaşık yüzde 54'ünü alan Ulusal Birlik İçin Büyük İttifak (GANA) koalisyonu adayı Nayip Bukele'nin seçimi kazandığını duyurdu.

Başkent San Salvador'un eski Belediye Başkanı olan Nayip Bukele'nin kökleri Osmanlı Devleti egemenliğindeki Filistin'e dayanıyor. Bukele'nin babası 20. yüzyılın başında Filistin'in Kudüs topraklarından Osmanlı pasaportuyla Güney Amerika'ya göç etmiş.

Babası, tanınmış Müslüman bir iş adamı ve yerel imam olan Bukele, 1981'de San Salvador'da dünyaya geldi. Babası Armando Bukele El Salvador Müslüman toplumunun önde gelen figürlerinden biriydi.

BABASI İMAM

Bukele’nin babası Hıristiyan olarak doğmuş, ancak sonradan İslam’ı seçerek imam olmuş. Bukele’nin eşinin ailesinde ise Yahudiler var. 

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Después de dejar el papelito, en el Muro de los Lamentos...

Nayib Bukele (@nayibbukele)'in paylaştığı bir gönderi ()

"İSA'YA İNANIYORUM"

37 yaşındaki sağ-merkez görüşlü Bukele, çok dindar bir kişi olmadığını ancak İsa’ya inandığını söylüyor.  İsrail gibi  toprakları küçük olan El Salvador’da 7.5 milyon kişi yaşıyor,  Filistin cemaatinin nüfusu ise 100 binin üstünde.   

AĞLAMA DUVARINDA ÇEKTİĞİ FOROĞRAFI PAYLAŞTI

Bukele, Nisan 2018’e kadar ülkenin başkenti San Salvador’un belediye başkanlığı görevini yürütüyordu.  Yüzde 53 oyla El Salvador’a başkan seçilen Bukele, 1 Haziranda görevine başlayacak.  Bukele seçimi kazandığını öğrenir öğrenmez daha evvel İsrail’i ziyaret ettiğinde çekilen bir fotoğrafı Facebook’ta paylaştı. 

Fotoğraf Bukele’yi Yahudiliğin en kutsal mekanı Batı Duvarı’nda dua ederken gösteriyordu.

Yorumlar