EKYS 2020 sınavı ne zaman? (Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı 2020)

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan ilkokul ve orta öğretim okullarına yönetici seçmek için ilk defa düzenlenen Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Peki EKYS 2020 sınavı ne zaman?

Google Haberlere Abone ol
EKYS 2020 sınavı ne zaman?

EKYS 2020 sınavı; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, tarafından Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim, orta okul ve liselere müdür ve müdür yardımcısı gibi yöneticileri seçmek için ilk kez düzenlenecek olan, "Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı" (2020-MEB-EKYS) ne zaman yapılacak? EKYS 2020 sınavı ne zaman? EKYS 2020 sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı EKYS 2020 sınavı konuların dağılımı ise genelde şu şekilde oluyor; Genel yetenek ve genel kültür testi sınavın yüzde 35'ini Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi sınavın yüzde 10'unu değerler eğitimi yüzde 5'ini eğitim ve öğretimde etik yüzde 5'ini eğitim bilimleri yüzde 35'ini mevzuat ise sınavın yüzde 10'unu oluşturuyor.

EKYS 2020 NE ZAMAN YAPILACAK? SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda yöneticilik yapacak adayların seçiceleği ve ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek sınavın 15 Mart tarihinde yapılacak. Sınavın sonuçlarının açıklanacağı tarih  bu yılki takvimine göre belli oldu. ÖSYM'nin açıkladığı tarihlere göre, EKYS Sınav sonuçlarının 9 Nisan 2020'de açıklanması planlanıyor. Adaylar sınav sonuçlarını www.osym.gov.tr adresi üzerinden öğrenebilecek.

Yorumlar