Ekrem İmamoğlu: Sayın Demirtaş'ın çizdiği çizgiyi beğenenlerden biriyim

HDP desteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, "Sayın Demirtaş’ın siyasette aktif olduğu dönemde çizdiği çizgiyi beğenenlerden biriydim. Gerçekten de barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkaran dili vardı." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu: Sayın Demirtaş'ın çizdiği çizgiyi beğenenlerden biriyim

HDP'nin verdiği destekli İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı seçilen Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, terör örgütü bağlantıları nedeniyle tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ı beğendiğini söyledi.

Barzani'nin yayın organı Rudaw'a konuşan İmamoğlu, "Seçimlerden önce Selahattin Demirtaş’ın bir twit attığı ve böylece Kürt seçmenin oylarını size konsolide ettiği belirtiliyor. Bunu duyduğunuzda ne hissettiniz? Bir de Türkiye’de açlık grevleri konusu var ve kritik aşamaya ulaşmış durumda. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki bir soru üzerine şöyle konuştu:

Sayın Demirtaş’ın siyasette aktif olduğu dönemde çizdiği çizgiyi beğenenlerden biriydim. Gerçekten de barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkaran dili vardı. Bundan da çok mutluluk duydum. Hatta kendi adıma bunun Türkiye için bir fırsat olabileceğini ve birçok duvarı yıkabileceğini de dile getirdim. Bugün de hala aynı kanaatteyim. O dilin geçerli olduğu bu ülkede çok daha mutlu olabileceğimizi görüyorum. Bu bağlamda böyle siyasi bir çizgisi olan bir insanın benim hakkımda pozitif bir şey söylemesi elbette beni mutlu etmiştir. Tabi bu söylem seçmende ne kadar etkili olur, olmaz bu benim tespit edebileceğim bir şey değil. Ama elbette beni mutlu etmiştir.

YASİN BÖRÜ'NÜN VAHŞİCE KATLEDİLMESİNDEN SORUMLU TUTULUYOR

HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 6-7 Ekim 2013 tarihlerinde yaptığı sokağa çıkma çağrısından sonra terör örgütü sempatizanları ve HDP'liler tarafından vahşi bir şekilde linç edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesinden sorumlu tutuluyor.

Demirtaş, cezaevine girmeden önce yaptığı açıklamalardan birinde, "Daha biz Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz heykelini" demişti.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar

Ihsan yuh sana 52 kişinin katilini met ediyor demiştik bunlar fetö cü hdp li pkk lı diye halka dinletemedik daha neler yapacak bu hain bekleyin