Ekrem İmamoğlu soyadını neden değiştirdi? İmamoğlu'nun eski soyadı neydi?

'Soyadı' muhafazakâr seçmen tarafından cazip bulunan Ekrem İmamoğlu'nun asıl soyadının farklı olduğu, babasının Anavatan Partisi'nden aday olmak için muhafazakar seçmene şirin görünmek adına soyadını değiştirdiği ortaya çıktı. Ekrem İmamoğlu soyadını neden değiştirdi? İmamoğlu'nun eski soyadı neydi?

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu neden soyadını değiştirdi?

Ekrem İmamoğlu neden soyadını değiştirdi, eski soyadı nedir? İstanbul'da 31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlarına en fazla oy alan HDP destekli Millet İttifakı Ekrem İmamoğlu'nun soyadının önceden farklı olduğu öğrenildi. Peki Ekrem İmamoğlu soyadını neden değiştirdi? İmamoğlu'nun eski soyadı neydi?

EKREM İMAMOĞLU SOYADINI NEDEN DEĞİŞTİRDİ?

İmamoğlu soyadının, Anavatan'dan siyasete atılmak isteyen babasının, muhafazakar seçmene "şirin" görünmek için aldığı ortaya çıktı.

Ekrem İmamoğlu'nun ilk soyadı "Müdafa"'ydı. Babası tarafından 80'li yıllarda değiştirildi.

Gazeteci Yazar Murat Kelkitlioğlu'nun elde ettiği bilgilere göre, babasının böyle bir karar almasındaki neden ise Anavatan Partisi'nden aday olma isteğiydi. 

Kelkitlioğlu, İmamoğlu’nun önceki soydanına ilişkin şunları yazdı: “Yani babası ve amcası bir gün ani bir karar verip, Müdafa olan soyadlarını İmamoğlu olarak değiştirmek için mahkemeye başvurmuş. Ortaya da bugün soyadına bakıp, “muhafazakarlara yakın bir isim” denilmesine neden olan Ekrem İmamoğlu figürü çıkmış. Açıkçası soyadı değişikliğinin nedenini çok merak ettim. Sorguladım da... Bir iddiaya göre; ‘ülkücü’ bir geçmişi olan baba Hasan İmamoğlu, ANAP’tan siyasete atılmaya karar verince, böyle bir adım atmış."

İmamoğlu, 1970`te Trabzon’da doğdu. Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı. 1992`de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. 2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu.

 

 

Yorumlar

Emmi Bakata /Bakatalı ne anlama geliyor bunları da aynisütunda yazabilirmisin..