Ekrem İmamoğlu istifa etti iddiası (KULİS HABER)

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun istifa ettiğine yönelik kulislerde dolaşan iddialar var.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu istifa etti iddiası

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmak için belediye başkanlığından istifa etmeye karar verdiği ileri sürülüyor. İstifa kararını henüz genel merkeze bildirmediği; ancak kısa süre içerisinde bildireceği iddia ediliyor.

İddialara göre, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda CHP yönetimi ve partiye yakın medya tarafından saf dışı bırakılmak istenen İmamoğlu, buna karşı dönüşü olmayan bir hamle yaparak herkesin elini kolunu bağlamayı hedefliyor. İstifası halinde kamuoyu baskısı sonucunda mecburen Cumhurbaşkanı adayı gösterileceğini düşünerek istifa etmiş olabileceği yine konuşulanlar arasında yer alıyor.

İmamoğlu'nun istifa ettiğine yönelik şu ana kadar resmi veya gayriresmi bir açıklama henüz yok. Dolayısıyla istifa söylentisi tamamen bir iddiadan ibaret. 

Konuyla ilgili İmamoğlu veya çevresinden bir açıklama gelmesi bekleniyor.

CUMA GÜNÜ DURUŞMASI VAR

Öte yandan İmamoğlu'nun 11 Kasım Cuma günü duruşması olduğu ve duruşma öncesinde bu kararı alarak "mağduriyet" algısından faydalanmaya çalışacağı da söylentiler arasında.

Yerel seçimler esnasında YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle kurul üyeleri tarafından hakkında dava açılmıştı.

3 yıldır devam eden davanın yeni duruşması Cuma günü gerçekleşecek. 

SÖZCÜ GAZETESİ SANSÜR UYGULAMAYA BAŞLAMIŞTI

İmamoğlu ile ilgili olarak en son Sözcü gazetesi sansür kararı almıştı. Aralarında yaşandığı ileri sürülen bir sorun nedeniyle gazete İBB Başkanı İmamoğlu'nun hiçbir haberine yer vermeme kararı almıştı. 

 

Yorumlar